måndag 12 januari 2009

Dags för förändring?

Alltså, jag gick in i det här bloggandet med en lite knorrig attityd måste jag erkänna. Därav namnet på bloggen. Jag har bloggat sen 1998 och var lite lätt trött på det. Det började med "dagbok på nätet" och sen har jag hängt på Livejournal.com sen 2000. Dock hade jag inte bloggat stickning och dyl i den här utsträckningen men inser nu att det ger mig mycket!

Kanske dags för en make-over? Ett nytt, mer positivt namn, lite snyggare layout på sajten? Ock sedan det ständiga dilemmat; språket! Jag har alltid bloggat på engelska tidigare. Jag tycker att hela fördelen med Internet är att få ta del av och lära känna folk från andra delar av världen. Inom handarbete, och det är ju minst sagt tydligt på ravelry, har man så bra och lärorikt utbyte av varandra. Men som det är nu kan de flesta av mina besökare (sen Warming Erika) inte läsa min blogg. Och jag vet inte om jag orkar/har tid att skriva på båda språken. Hur är det, skulle ni orka läsa engelskan?

Ideer eller kommentarer?

------

Idag, lagom efter att jag redovisat mina sländor och min spinning, kom den efterlängtade ullen från World of Wool. Den innehöll visserligen inte någon ny oprövad fiber, men det hade varit roligt att ha med lite andra färger att visa. De två gröna är ren merino (nej, jag vågar inte tänka på var den kommer ifrån. jag ska ta tag i det, jag lovar...) och den flerfärgade är silkesblandad ull. Jag är rädd för hur den kommer se ut spunnen men jag är sån novis så det är väl bara att testa. Vill inte att färgerna flyter ihop till en beige massa ni vet.... Ska bli intressant!


(Notera den fulsnygga, kitschiga, katolsk-romanska vaxduken ;-)

Och vad här nu då? Tror minsann att den hemska blixten tagit fram något som kan kallas blått i Sveas mössa!! ;-)/J

8 kommentarer:

Carolina sa...

Har full förståelse för om du inte vill skriva på två språk, mig kvittar det vilket språk du skriver på jag kommer att fortsätta läsa oavsett ;)

Har fö ansökt om medlemskap på Ravelry, men inte hört ngt än.

anna kim sa...

Hej,

Så det var hit du försvann från redovisningen! Jag har svårt att förstå alla som lägger så mycket tid på bloggandet då man kan handarbeta istället.

Dina sländor är underbara. Jag får nog köpa mina om jag ska börja spinna.

stina sa...

de här frågorna funderar jag på flera gånger i veckan! jag har en extrem commitmentfobi och blir väldigt lätt lockad att byta allt från innehåll till design och namn.

när jag började så valde jag att skriva på engelska, och trots att jag har flest besökare från sverige enligt google analytics så är jag nöjd med mitt val. ibland funderar jag på att börja skriva på svenska och ha en översättning längst ner, men jag tror att så som jag har nu är det som passar mig bäst egentligen.

jag tycker att din layout funkar bra. det är alldels för många som krånglar till det för mycket och gör det svårt att läsa. men pröva en ny färg på länkarna, en piffig bild som header eller nåt och känn dig för, vet ja!

namnet kan du ju byta om du vill, utan att byta adress faktiskt. jag bytte rubbet ett tag sen men tänker att det nog hade varit lättast att ha behållt adressen ändå.

lycka till med dina funderingar, du kommer nog fram till nåt bra snart!

miastick sa...

Jag förstår verkligen att man kan vilja blogga på engelska när man är mönsterdesigner och hänger på Ravelry, absolut. Så byt, om du vill vidga läsekretsen! Det är roligt att läsa din blogg tycker jag, och inspirerande, och det kommer det säkert att vara på engelska också.
Dubbelspråkiga bloggar tycker jag är urjobbiga att läsa faktiskt. Läser sällan texten i de inläggen, kollar mest på bilderna om det är något jag är intresserad av.

Anna sa...

Engelska funkar väl hur bra som helst. Personligen tycker jag det är lite tjatigt med båda, blir så långt. Gillar dig och din blogg oavsett!

Textil stil sa...

Skriv du på engelska.Vi kommer fortsätta att läsa ändå.Ja sköter man bloggandet på rätt sätt, alltså inte känner press på att behöva blogga nytt jämt så är det helt underbart inspirerande.Ibland tänker jag att jag nog borde blogga mer om allt möjligt som inspirerar för det är såå mycket som gör det och det är kul att dela med sig och hoppas att även andra kan finna inspiration glädje och kraft i det. Ha d fint!

Mot nya tider sa...

Ja men då ska jag väl vara ban brytare, jag tycker det är urbekvämt när du skriver på svenska :) Men jag lovar dig att vilket språk du väljer så kommer jag läsa din blogg, men so andra nämnt att det är bättre med ett val än båda ialla fall... Och se där ja där var det en början till en blå mössa, så det båla garnet kom innanför dörrarna till ditt hem ialla fall ;-)

Annepålandet sa...

Haha, du og datteren din kommer sikkert til å få det mye moro sammen fremover!
Jeg synes du skulle fortsette å skrive på svensk jeg - du skriver så morsomt og med sånn entusiasme og snert. Ofte forsvinner slike kvaliteter i oversettelsen til engelsk, har jeg sett på mange andre blogger. Men jeg forstår naturligvis at du vil blogge på engelsk pga designbiten.
Uansett kommer jeg nok til å fortsette å lese bloggen din - svensk eller engelsk.
Designet er fint og oversiktlig som det er!