torsdag 23 februari 2012

Följer trenden


Det är poppis att köra sockerfritt på bloggarna nu. Det här är mitt bidrag till sötgommarna. 

Cocos-pannacotta


1 dl cocos crème (tjockare än cocosmjölk)
1 dl eko vispgrädde
1 krm rågat mått vaniljpulver
1 tsk gelatinpulver löst i dubbel mängd vatten (kan bytas ut mot vegegel el dyl)

När de tre första ingredienserna visar första kokbubblan tar du av från spisen och smälter i det svällda gelatinet. Häll upp i två små skålar, täck med plastfolie och ställ i kylen i ca 2 timmar. 

Servera med hallon eller kanske lite färska jordgubbar till sommaren? För visst känns det nästan som nära nu?

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Mmmm, det där såg godare ut än min morgongröt! :-)
Jo, nu är våren här, absolut och utan diskussion!

Birgitta sa...

Till och med meterologiskt är våren här, åtminstone i Bohuslän - 6 dygn i rad med en genomsnittlig temperatur som ligger över noll grader. Japp, det är vår! Och det där ser supergott ut, kanske kunde bli lite fredagsmys här.

nitsirk sa...

Mums! Jag tänkte prova att göra det där receptet mjölkfritt, det borde gå med i-mat :))

Vår röstar jag ja på, vi bestämmer att det är vår nu!

Birgitta sa...

... det blev ljuvligt gott - tack för det receptet! lätt var det också, ju!