torsdag 19 juni 2008

Sockarna

Eftersom den blivande ägarinnan har uttryckt önskemål om att kunna ha over-knee-strumporna både uppe och 'nedkorvade' så är det ingen mening att ödsla tid på någon vacker struktur (var rätt sugen på det annars). Ville ändå göra något utöver det vanliga ribbstickade så jag provade flätor. Tycker det gör sig rätt bra i Fabel, eller?
Blev lite sugen på att försöka mig på att göra en beskrivning oxå. Stickar ju oftasts improviserat men det skulle nog vara en bra övning, och ett sätt att ta stickandet vidare. Vi får se, jag gör anteckningar så kanske det blir något av det.

5 kommentarer:

Anna sa...

Ser fint ut och så klok du är då som kommer på redan från början att skriva upp... brukar få sitta och räkna i efterhand, det är skittråkigt.
Ska göra som du nästa gång!

frisky frog sa...

Vilken härlig färg! Jag har likadana någonstans... hmm. Blir lite sugen att börja på sockar jag också.

Nina-Marie sa...

Vad duktig du är Janette! Inte klokt vad du kan mycket egentligen! Hur går det med städningen....
/Kram Nina

Janette sa...

Städningen, haha, ja, det har faktiskt gått oväntat bra, denna veckan hade jag ett superryck och det betas av allteftersom här :-D Nästa gång du kommer kan du nog se möblerna som fanns under skräpet ;-)

Carina sa...

Hej Janette!
Mina lila sockar är stickade efter en gammal raggsocksbeskrivning. Skulle egentligen vara ett par enkla, med resår i skaftet och på ovansidan. Jag stickade dom en gång för många år sedan och dom satt väldigt bra. Därför tänkte jag på dom när jag letade efter en bra grund att stå på. Jag har ju så små fötter så damstorlek blir för stora. Själva hålmönstret hittar du på min blogg, ett gammalt trad turkiskt. Garnet har min mamma köpt för många år sedan men jag minns inte längre vad det skulle användas till. Tyckte det skulle bli fint till sockar.