lördag 9 augusti 2008

Wolle über alles

Första stoppet jag gjorde i Bremen var hos Wolle Und Mode. Där hittade jag följande härliga enfärgade sockgarn


Notera det roliga namnet :-) Kanske blir det German Socks i det petroelumblå och Baudelaire i det gröna?

Här är lite blandat från lite rea i garnaffären i Lilienthal och superbilliga Wolle-laden som min mans stickande vän helt överaskande inbjöd mig att följa med till:


Tre nystan skogsgröna toner till en halsduk kanske för 10 kr st. Sju nystan egyptisk bomull till en fräsig sommartopp á 15 kr/st. Och några disktrasegarn, typ lika billigt :-)

Det blev några nystan till min mormors välgörenhetsstickning, kommer troligtvis gå till Afrika, á 13 kr/st :-)Och sen hade Nina-Marie beställt lite garn:


Tyvärr kom jag inte tillbaka till Wolle Und Mode och fick köpt deras sockgarn till dig, men det blev istället billigare :-) Om du inte gillar någon av dessa kan jag ta dem själv, ingen fara.


Ja, och som om det här inte vore nog, näst sista dan kom min mans jättesöta mormor och sa; Ich hab wolle für dich, och så satt jag där med en hel påse bomull/viscose som hon köpt i Österrike på typ åttiotalet :-) Jättemjukt och skönt och i en av favoritfärgerna, jag har redan börjat med stickprovet...:


Nu kan jag säga att det blir köpstopp på garn för LÅNGT fram i tiden. Mitt förråd är numer ENORMT :-D Ska bara rensa och strukturera det med :-)

/J

4 kommentarer:

Nina-Marie sa...

Hej Vännen! Ligger i soffan och tittar på OS-gymnastiken. Är jätteförkyld och orkar inte ens ta upp stickningen som ligger framför mig på bordet....
Garnerna ser finfina ut. Ser fram emot att se dem och framför allt träffa dig snart! Kram

Janette sa...

Stackars liten då! Hoppas du kan komma med till henrik nästa vecka istället, det ser ut att bli onsdag eller fredag

PetraO sa...

Vilken underbar garnsamling! Ska man behöva åka till Tyskland och köpa garn nu också...

frisky frog sa...

Håller med Petra, det ser ut som om jag måste till Tyskland. Du lämnade en kommentar på min blogg. Jag är nog lite trög, var det något mönster du vill ha?