söndag 30 augusti 2009

fredag 28 augusti 2009

Turquoise Happiness

Hur kan jag kalla dom något annat? Jag blir så glad av att sätta dom på fötterna!
















Jag är i en toffelfrossa kan man säga. Det började HÄR och slutar gud vet var. Jag har hur mycket lust som helst, men en ny termin börjar och mycket jobb med den. Annars skulle gärna lägga massor av tid på att slags universal-mönster för restgarnstofflor. Ideerna fullkomligt sprutar.

Nu fortsätter jag med en storlek mindre i daisy stitch (se swatch)

onsdag 26 augusti 2009

Tokiga mössbilder

Alla som någon gång försökt vet att det är SVÅRT att få till fotografering på egen mössa! Idag bjuder jag på de värsta bilderna :-D De bästa la jag på Ravelry ;-)













Jag kan VARMT rekommendera mönstret, det var roligt och härligt att sticka. Ysolda är ju en favorit och jag blir inte precis MINDRE sugen på att sticka fler av hennes mönster.

tisdag 25 augusti 2009

Off topic; skillnaden på low-carb och high-carb

I våras hade jag en svår bihåleinflammation. Den gick inte över av antibiotikan. Jag tröstade mig med glass och mackor och sylt av alla dess slag och tänkte stackars mig tills jag en dag insåg att; men herregud, jag måste ju sluta med kolhydraterna! Vips så var det över!

För en och en halv vecka sen började det kittla lite i ansiktshålorna och jag nös. En liten förkylning på gång. Den kom aldrig. Vettigt tänkte jag, eftersom jag low-carbar nu. Men jag har gått med en läskig värk i ansiktet i en vecka, som påminde mycket om den jag hade när jag sist hade bihåleinflammationen, och jag känner ju till att de gärna upprepar sig när man väl fått den första.

Glad i hågen struttade jag ned till vårdcentralen i morses och tänkte att nu ska vi se, om inte annat får jag kanske en tablett som tar bort värken. Jo då, visst hade jag rätt, det var bihålorna. Jag slapp antibiotikan och fick en spray istället. När jag trallade iväg från vårdcentralen kunde jag inte låta bli att skratta för mig själv på vägen. Bihåleinflammation! Men jag mår ju så bra? Jag skulle gå å träna om det inte var för att jag är orolig att förvärra det!

Det är inte synd om mig som inte "får" äta kakor. Jag får något mycket bättre än det. Jag får hälsa och styrka och lugn!

Och detta var jag ju bara tvungen att dela med mig av :-D

Snart kommer foto på härliga stickade FO's. Tjohoo!!!

fredag 21 augusti 2009

Verkligen på gång

Det är något med hösten. Min kreativitet sätter verkligen fart då! Dessutom har jag stickat efter beskrivning så många gånger det senaste att det börjar bli dags för eget skapande på stickfronten! Men vad ska detta leda till? *hemlighetsfull*










På gång

Den Röda Rosen innan blockning;




Så var jag tvungen att dela med mig av den här fantastiska etiketten från ett tyskt gammalt garn. Var ju tvungen att fota innan jag nystade upp härvan! Visst är den underbar?




Underbart är det också att läsa om hur lchf kan sänka kolesterolvärdet, tvärtom vad många tror :-)

onsdag 19 augusti 2009

GOD JUL

Min julångest brukar komma i augusti. Med åren har den förändrats från den svårare "åh nej nu är snart den jävla norén-julen här" till "har jag alla barnen eller inte och var ska vi vara?". Den har mao blivit mycket lättare till sin karaktär :-) Nu när jag tänker på jul i augusti är det planeringslust och inte ångest jag har. Jag tänker att I ÅR kanske jag kan planera lite stickning till årets julklappar! Vanligtvis brukar jag i december leta små snabba projekt om jag alls får ihop nåt...



Kanske är det Rose Reds härliga juliga röda färg som satt fart på tankarna? Den börjar bli färdig och är alldeles underbar. Jag kan knappt bärga mig tills den är blockad!

Hur gör ni? Stickar ni julklappar? Hur välplanerat blir det?

torsdag 13 augusti 2009

Jordgubbar, klåfingrar och garn till rose red!

Testar att mobilblogga. Här ligger Ishbel och drar :-)

Dubbelt betalt



Vilken idiot jag är! Jag har köpt Ysoldas Rose Red-mönster TVÅ gånger! Det borde inte vara möjligt! Nåväl, lägga det bakom mig, åka till biblioteket och smita in i garnaffären :-D

Men FÖRST, blocka Ishbel som ligger å drar i handfatet!

onsdag 12 augusti 2009

Rose Red

När jag är klar med Ishbelen (tre varv plus avmaskning återstår) vill jag börja med Rose Red. Jag tror jag har fått Ysolda-pippi, för jag är hemskt sugen på en Arisaig med trekvartsärm oxå :-D

tisdag 11 augusti 2009

Coachella

Ni måste tro jag är galen så många FO's som kommer nu. Men så är det ju naturligtvis inte. (Bara ibland) Jag är inne i en avslutande fas bara, och har inte fått bloggat mina alster under sommaren. Så här kommer Coachellan, i vackraste blå muskat. Varför solglasögon då? Jo, kolla in mönstret ;-)








Rolig och snabb att sticka! Perfekt bilstickning. Jag stickade den på vår resa till tyskland i sommar. Sommaren lider dock mot sitt slut så den får kanske värma garderoben ett år till ;-)

måndag 10 augusti 2009

Little Red Juliet
































Jag kan ta hur många bilder som helst på det här lilla smultronet! Jag har lagt på watercolor-filtret i photoshop. Ser najs ut va? :-)

Rolig att sticka! Juliet passar kanske småflickor bättre än kvinnor i min ålder, men jag skulle nog kunna tänka mig en ändå, en längre variant :-) En läxa gjord med knapparna; Gå INTE in på dyraste garnaffären i stan helt stressad med barn som far runt och tänk; jag ska bara ha två knappar hur dyrt kan det bli?

{ två gånger trettiosex lika med stjuttiofyra kronor!!! }

När jag skulle betala orkade jag inte bry mig, det hade tagit henne en halvtimma redan att välja, kändes det som iaf... Men visst är de snygga?

söndag 2 augusti 2009

Swallowtail

Före;








..och efter;













Den var rolig att sticka och visst blev den jättefin, meeeen, det retar mig att jag har så mycket garn kvar och att jag egentligen ville haft den större. Skulle gått upp en stickstorlek men enligt mönstret skulle det gå åt 471 meter och min härva Teetee kamena innehöll 470. När jag känner på garnmängden som är kvar skulle det absolut ha räckt :-(

Men men, på det igen, nu ska jag till värmland med tre barn och då passar slätstickning bra, så jag drar igång en ishbel i dessa växtfärgade gamla garnerna. Vet vet, kanske räcker det med en härva, och då har jag andra fina färger att välja mellan :-D


lördag 1 augusti 2009

Erikshjälpen hurra va bra!

Åh vad glad jag blev när jag kom till Erikshjälpens second hand idag och fann att ingen köpt halsbandet jag såg sist men inte hann å be tjejjen ta fram ur smyckeslådan. Jag trodde först det var gjort av knappar men det är bara plattor i olika färger. Jättefint är det i allefall. Här bloggat i sann dödergök-inspirerad bildserie ;-)