tisdag 30 juni 2009

PIF till mig :-)

Samma dag som jag sände en Knitting Rules brosch till Lithia fick jag själv en PIF på posten :-) Det är så härligt med hantverkspresenter!!!



Tack snälla Snitsatstickat för denna fina brosch!!!

-----


Min startisis är svår just nu, med 40% rea på drops bomullsgarner är det svårt att inte börja på den här...

Glad sommar på er alla!


/janette

fredag 26 juni 2009

Tävlingen avgjord!

Vad roligt det var att se nya bloggare dyka upp! Man undrar ju lite vem som läser ibland ;-)


Vi har använt slumpgeneratorn Medea tipsade om och det var JÄTTESPÄNNANDE!


Vinnaren är en tjej som är helt ny för mig, men när jag kollar bloggen hennes verkar allt broschen passa henne :-)




|
|
|

|
|
|

|
|
|

|
|
|

|
|
|

|
|
|
V


GRATTIS LITHIA!!

Nu måste du maila mig din adress! (och sen vill jag gärna se den på förståss ;-)

måndag 22 juni 2009

KNITTING RULES TÄVLING

Tjoho, nu är det dags!

Lämna en kommentar och var med i utlottningen! Inga extra lotter för reklam; den här är för er, mina kära läsare och bloggvänner!! Tävlingen är öppen till Torsdag 24.00. På fredag drar jag vinnaren!







Lycka till!

(och vem hade förresten en slumpgenerator? )

söndag 21 juni 2009

Inte stickat men väl virkat

Nu har vi kommit hem efter några välbehövliga dagar hos min syster i storstan. Just innan vi åkte sprang jag in på Hannas Garn och panik-köpte lite virkgarn för att göra Annes grytekluter till dagisfröknarna. Eftersom jag aldrig kan planera sånt här insåg jag att shit, tio grytlappar är = 20 lappar totalt och det är en vecka kvar? Klokt, eftersom de här två tog mig hela helgen, och då hade jag bara ETT barn att ta hand om ;-) OCH en man i närheten....

Jag gjorde alltså istället ett par till syrran. Hon beställde färgerna efter gardinerna i köket (syns dåligt på bilderna, men de matchar ganska bra faktiskt) Fick inte fotat baksidan men den är svart/vit-randig med en liten vinröd rand.










Tack Anne, för ditt snabba mailsvar när jag inte fattade dina musetagger!

Tack också, Schachenmayr, för ett underbart virkgarn; Catania. Har sett att andra gillar det och köpte en hel hög, vilket jag INTE ångrar :-D

Nu åter till Buttercupen.

onsdag 17 juni 2009

Ditten och datten

Hej stickbloggsvärlden! Här kommer lite tankar om allt möjligt.


Först VM 2010!

Vem sätter upp stickbloggen för VM nästa år tro? Ja, jag vet att det är lite tidigt, men jag tyckte det var sååååå mysigt med EM sist (varför tog ni bort bloggen?), och planerar redan nu vilka slags projekt jag ska sticka. Jag tänker mig två olika, en bio-stickning för spännande matcher, en som kräver mer fokus för lite plattare matcher. Vem tänker vara med?



Sticknerdsbroschtävlingen hade jag tänkt i denna veckan, men jag väntar nog lite, för det skulle ju vara elakt att lägga ut den på midsommar, när folk kanske inte är inne. Håll ögona öppna nästa vecka alltså! (men det kommer inte att bli den röda ovan ;-)





Jag är väldigt sugen på att sticka en spetssjal. Kan ni tänka, det har jag ALDRIG gjort!! Jag vill gärna ha bloggvärldens åsikter; vilken sjal är roligast att sticka och snyggast att bära?

Nu far jag till STHLM över helgen. Sticka lugnt så ses vi nästa vecka!

TREVLIG MIDSOMMAR

söndag 14 juni 2009

Örhängen i massor

Okej, jag kanske inte har världens snyggaste frisyr just idag, men visst ser jag STENHÅRD ut i dessa coola "Grannings"? :-D







Här följer en massa örhängen som jag skickat med min mor till Hantverksmässan nu;































Det var riktigt roligt att gå igång och testa massa varianter, även om jag tröttnade lite på det skrala garnutbudet emellanåt. Nu lägger jag dem åt sidan ett tag och fortsätter med min Ladies Jersey (bara ärmarna kvar) och såklart; Buttercupen :-)

fredag 12 juni 2009

Diagnostiserad!

Nu vet jag äntligen vad jag lider av! Tack MC-chick för hjälpen med diagnosen!

Startisis

Det finns såklart en stödgrupp på ravelry ;-)






Just nu ligger alla startade projekt på hyllan till förmån för örhängestillverkningen. Jag har till på söndag på mig ;-) Min mor ska få ta med sig ett gäng upp till Hantverksmässan i Brunskog, där hon sålde stickmarkörer åt mig förra året. De gick iofs bättre på Gammelvala, men det kommer ju senare i sommar, så då finns tid att öka på den kollektionen..

torsdag 11 juni 2009

Vintage-stärkelse


Min mormor bidrog med lite stärkelse till örhängena idag, och se vilken fantastisk påse hon kom med! SÅ vacker! Notera också prislappen från Saga. Hon trodde den var trettio år cirka. Men stärkelse borde väl klara det bra? Ska testa :-)

EDIT:

Jag har nu blandat en koncentrerad form av stärkelsen och det ska torka så HÅLL TUMMARNA! :-)


onsdag 10 juni 2009

Grannings




Ibland är det enkla det bästa!

Jag letade efter lämpliga virkrutor att göra i mini-format till örhänge, när det slog mig; är inte den klassiska mormorsrutan ändå rätt cool? Den är ju en slags symbol oxå, särskilt för oss som håller på, som ofta har en personlig anknytning till den. Men även de som inte virkar kan känna igen den. Jag gick igång och gjorde ett par. Nu ska jag bara hitta Vera creme och stärka dem med, sen blir de till örhängen. Funkar det bra kommer de vara till salu sen :-)








Och apropå pengar; igår köpte jag det dyraste tyget jag kan minnas att jag köpt. 70 kronor för 20 CENTIMETER tyg :-) Gissa till vilket projekt det är?



måndag 8 juni 2009

Soliga hjärtan

Jag fotograferade senaste Heartings med ett läppstift från Sante för att illustrera storleken. Virkningen var i minsta laget, garnet är tunnare än det jag använt tidigare. Men det gick och jag kanske gör det igen ;-)

söndag 7 juni 2009

Påfåglar?

Sitter och letar efter inspirerande bilder till min dokumentation i påfågelprojektet, skrinet ni vet, och hittar helt andra inspirerande saker.

Vad sägs om de här broderierna?



Eller den här stolen?


lördag 6 juni 2009

Japansk lönn

Japansk lönn inspirerar mycket nu, och jag blir sugen att skapa något stickat i blått med röda löv på... En top i bomull? En tröja i ull? Ett par vantar?





/j

onsdag 3 juni 2009

Lite av varje



Ett par rosa Heartings har blivit till.





Att få ihop dessa hörnen, där tre lister möts, är inte lätt har jag lärt mig.




Och buttercupen växer.

Okej, bara ETT LCHF-inlägg till ;-)


Anne frågade mig lite om detta i förra inlägget, och i sann motståndsanda tänker jag att man kan ju sprida informationen här...

Det här klippet har jag länkat till innan, jag tycker det är både underhållande och ger en övergripande bild av vad som har skett med kostråden.



Bra länkar är

Annika Dahlqvist - läkarn som förlorade sin legitimation för ett tiotal år sedan då hon gett lchf-kostråd, och förra året vann Leo Huss Wallin-priset för de samma.

Kostdoktorn.se - en annan läkare som bloggar om kosten. Han ger kategorier som kolesterol, diabetes, mat och träning mm

KiF - Kolhydrater i Fokus, ett snackforum där man kan få svar på massor av frågor, tips och annat..

Sen finns massa bra matbloggar och sånt men de borde man hitta utifrån dessa länkarna. Bl.a någon sida där folk rapporterar in sina hälsovinster eller sjukdomsreduktioner med hjälp av denna kosten, men den hinner jag inte googla upp nu ;-)

EDIT:

Lyfter upp Textil Stil's kommentar här, för den är så beskrivande :-)

"Efter mitt andra barn lade jag om min kost och åt inga/lite kolhydrater och gick ner hela tio kilo.Jag fortsatte med min kost och tränade och har aldrig varit så pigg, glad och i form som då.Men nu tre fyra år senare sitter jag här med mina mackor igen och funderar varför jag är så trött och orkelös och hur jag kunde ha den energin och orka träna med en treåring och en liten bebis. Så tack för att du påminnde mig...för det var ju det här med kosten!!! Och för alla som tror att detta inte funkar...tro mig det gör det!!!"

Och Medea's;

"
Anne frågade i inlägget nedan om det inte var farligt för kolesterolet men i mitt fall har det snarare blivit lägre. Jag testade kolesterolet när jag ätit LCHF i 1½ år och sköterskan var inte nöjd med mina matvanor eftersom jag dessutom har högt kolesterol i min släkt. MEN när hon sedan fick mina resultat ville hon INTE fortsätta diskussionen eftersom mitt låga resultat inte borde existera med mina matvanor.
Det är säkert induviduellt precis som allt annat men både jag och min man har normala el. låga kolesterolvärden."

tisdag 2 juni 2009

Off-topic Low-carb

Ni som hängt med ett tag kanske minns att jag lowcarbade förra året. Det goda resultatet var att min ledvärk försvann (inga probs med hyvlandet och stickandet längre). Jag hade också andra goda resultat som gott humör, mer tålamod, inget fisande på kvällarna (faktum är att jag inte fes en enda gång under sju veckor) men också viktnedgång. Vikten är väl varför de allra flesta hakar på LCHF-trenden men för mig var värken det viktigaste.

DOCK ska jag inte undanhålla att vikten är ett problem, om än ett litet sådant. Efter förra gången kom jag av mig i kosten, "livet" kom emellan s.a.s. Nu startade jag av en annan anledning, och hör på detta;

Efter tre veckors bihåleinflammation inklusive antibiotika kur, och två veckors efter-värk, inser jag en dag förra veckan: - Men herregud är jag helt knäpp? Jag vet ju att kolhydraterna ger föda åt inflammationer! Och vad är det jag har? BihåleINFLAMMATION. Gaaaawd, hur kunde jag äta glass och godis och tycka synd om mig själv för att jag var sjuk?

Jag slutade helt med kolisarna och ETT DYGN efter var jag redan bättre. Nu så här några dar senare är det HELT BORTA och jag har "kissat ut" de första kilona. Då kunde jag inte låta bli att ta en såndär ticker som jag sett hos Medea (fast hon räknar ner garnåtgången ;-)




Tickern tog inte halvkilon så att jag nu gått ned 3,5 kilo på 6 dagar syns inte ;-) Nu borde jag gå ner ett halvt kilo i veckan ungefär och som ni ser är det inte många kilon kvar :-)

DESSUTOM äter jag massa smaskigheter som dessertostar, bär, sallader, grädde och creme fraiche, obegränsat med mörk choklad (jag klarar inte mer än tre bitar ändå ;-) osv...

måndag 1 juni 2009

Little Red Juliet update

Julietten stannade typ här då jag räknat fel någonstans, maskantalet stämde inte och således inte spetsmönstret. Nu har jag repat upp till livet igen och börjat om, felet låg rätt nära. Men buttercupen tar ju sin tid med ;-)





(ursäkta dålig bildkvalitet)