tisdag 2 juni 2009

Off-topic Low-carb

Ni som hängt med ett tag kanske minns att jag lowcarbade förra året. Det goda resultatet var att min ledvärk försvann (inga probs med hyvlandet och stickandet längre). Jag hade också andra goda resultat som gott humör, mer tålamod, inget fisande på kvällarna (faktum är att jag inte fes en enda gång under sju veckor) men också viktnedgång. Vikten är väl varför de allra flesta hakar på LCHF-trenden men för mig var värken det viktigaste.

DOCK ska jag inte undanhålla att vikten är ett problem, om än ett litet sådant. Efter förra gången kom jag av mig i kosten, "livet" kom emellan s.a.s. Nu startade jag av en annan anledning, och hör på detta;

Efter tre veckors bihåleinflammation inklusive antibiotika kur, och två veckors efter-värk, inser jag en dag förra veckan: - Men herregud är jag helt knäpp? Jag vet ju att kolhydraterna ger föda åt inflammationer! Och vad är det jag har? BihåleINFLAMMATION. Gaaaawd, hur kunde jag äta glass och godis och tycka synd om mig själv för att jag var sjuk?

Jag slutade helt med kolisarna och ETT DYGN efter var jag redan bättre. Nu så här några dar senare är det HELT BORTA och jag har "kissat ut" de första kilona. Då kunde jag inte låta bli att ta en såndär ticker som jag sett hos Medea (fast hon räknar ner garnåtgången ;-)
Tickern tog inte halvkilon så att jag nu gått ned 3,5 kilo på 6 dagar syns inte ;-) Nu borde jag gå ner ett halvt kilo i veckan ungefär och som ni ser är det inte många kilon kvar :-)

DESSUTOM äter jag massa smaskigheter som dessertostar, bär, sallader, grädde och creme fraiche, obegränsat med mörk choklad (jag klarar inte mer än tre bitar ändå ;-) osv...

3 kommentarer:

Medea sa...

Visst är det otroligt egentligen. Just nu slarvar jag lite med brödet eftersom baguetterna här i Provence är gudomligt goda. men jag tar bara en liten bit om dagen. Men tänk ostarna, grädden, creme fraichen. Allt kan man äta utan dåligt samvete.
Hurra för att du är så smart och duktig.

Annepålandet sa...

Det virker som low carb er veldig in i Sverige nå. Ikke her - såvidt jeg vet. Er det bare å sette i gang på egen hånd, og finnes det et "nybegynner"-nettsted? Jeg syns det høres litt usunt ut at man kan spise så mye ost etc som man vil - hva med melkefettet, det kan da ikke være bra for kolesterolen??

Monica Hansen sa...

Heja, heja! Jag hittade mörk choklad uTAN socker i Tyskland, och den var god:)