onsdag 17 juni 2009

Ditten och datten

Hej stickbloggsvärlden! Här kommer lite tankar om allt möjligt.


Först VM 2010!

Vem sätter upp stickbloggen för VM nästa år tro? Ja, jag vet att det är lite tidigt, men jag tyckte det var sååååå mysigt med EM sist (varför tog ni bort bloggen?), och planerar redan nu vilka slags projekt jag ska sticka. Jag tänker mig två olika, en bio-stickning för spännande matcher, en som kräver mer fokus för lite plattare matcher. Vem tänker vara med?Sticknerdsbroschtävlingen hade jag tänkt i denna veckan, men jag väntar nog lite, för det skulle ju vara elakt att lägga ut den på midsommar, när folk kanske inte är inne. Håll ögona öppna nästa vecka alltså! (men det kommer inte att bli den röda ovan ;-)

Jag är väldigt sugen på att sticka en spetssjal. Kan ni tänka, det har jag ALDRIG gjort!! Jag vill gärna ha bloggvärldens åsikter; vilken sjal är roligast att sticka och snyggast att bära?

Nu far jag till STHLM över helgen. Sticka lugnt så ses vi nästa vecka!

TREVLIG MIDSOMMAR

7 kommentarer:

PetraO sa...

Ha en skön midsommar! (Jag ser fram emot tävlingen!) Kram

Annas Alster sa...

Haha jag tyckte din rubrik var dieten och datten. Ang din diet alltså... :) Lycka till med spetseriet!

Helena sa...

Så spännande med tävling! Jag tycker du ska sticka Icarus, enkel början och supersnyggt slut!
Ha en fin midsommar!

Annabell sa...

Trevlig midsommar! Sjalen på bilden ser fantastisk ut!

Annepålandet sa...

God midtsommer til deg også!

Jeg har heller aldri strikket spetssjal.Når jeg får tid, skal jeg starte med Shetland Triangle. Har sett noen strikke det i tykt garn, og det ble så fint. Jeg er ikke noe sjal-menneske, men har tenkt å bruke det som skjerf i stedet. Det kan man saktens trenge her i det kalde nord!

Knitarina sa...

Min första spetssjal var Swallowtail. Den ser komplicerad ut, men var inte särskilt svår att göra. En fin och enkel scarf är Lace Ribbon scarf från Knitty. Har stickat den i lin och den blev jättefin.
Efterhand har jag insett att varvräknare och markörer är ovärderliga, så där har du ett bra tips från början. Du är så stickvan, så jag tror att du kan ge dig i kast med det mesta. Som jag alltid säger - det är ju bara räta och aviga i lite olika varianter!
Ytterligare ett tips är att välja ett mönster där varannat varv stickas avigt. Ibland är det mönstermaskor på båda sidor och det går väl bra, men det är rätt skönt att "vila" ett avigt varv.
Lycka till!

Signe sa...

Heartland lace shalw var en rolig sjal. Samma upphovskvinna som Swallowtail. Länk till gratismönster finns på min blogg (inlägget Heartland lace"). Sen är alla lövmönster roliga vare sig man stickar dem ökande eller minskande. jag har gjort några olika. titta under ämnesordet "sjal" så hittar du dem tror jag.