fredag 31 oktober 2008

Skull + livstecken

Det är mycket nu. Så mycket att jag knappt hinner sticka, hemskt va? Än mindre blogga. Men å andra sidan har jag fått njuta Tures sällskap i slöjden, där han visade sig vara en hejjare på att hantera mässig. Han fick inte glödga men väl fila och banka och måla på asfaltslacken för etsningen. Och designa med skiss såklart (hans mamma är ju blivande slöjdlärare ;-)



torsdag 23 oktober 2008

Spring Forward?

Jawoll! ;-)

Nu är de klara, mina socktoberfest-sockar.






Mönstret var roligt och gick snabbt att lära sig, andra sockan gick som en dans. I mitt garn, Jawoll, ingick det en rulle förstärkningsgarn som jag la till i häl och tå. Funka asabra :-)

måndag 20 oktober 2008

Fan Bookmark

Det blev ett litet bokmärke till mormor till födelsedagen idag. (ursäkta dålig bildkvalitet)


Jag hittade mönstret när jag sökte efter saker att göra av mitt första handspunna garn. Kanske ter sig snyggt som scarf, likt mettetations variant här:


söndag 19 oktober 2008

Eid Al-Fitr

Vi har varit med på Eid Al-Fitr på världskulturmuseet. Jag kunde bara inte låta bli att prova muslimska kläder. Min dräkt är pakistansk. Jag kände mig så vacker i den :-)


Svea hade stora problem att ta av sig sin rosa slöja. Hon bara ville inte. Sen ville hon att vi skulle göra en slöja hemma. Jag kan förstå, för visst kändes det lite speciellt...


Vi integrerar oss i ett modernt samhälle :-)

måndag 13 oktober 2008

Har JAG gjort detta?!

Fjärilarna vet jag att jag inte gjort, de har min dotter Svea ritat. Men GARNET. Japp, det verkar inte sämre än att jag har spunnit det :-) Jag var tvungen att fota innan jag sjuder och misshandlar det. Undra hur mycket det räcker till? Det ska vara 64 meter enligt mina beräkningar. Det blir små muddar :-)


lördag 11 oktober 2008

Tävla om en väska

Japp, jag underkastar mig ha-begäret. Jag har signat mig i den här väsktävlingen. Naturligtvis har jag valt den gröna handväskan :-)


fredag 10 oktober 2008

Aj aj aj

Ska det bli fint måste jag visst lida pin. Jag skulle tagit kort när jag hade virat upp allt garnet med Andean plying, långfingret var alldeles BLÅTT och stod åt ett håll jag inte trodde var möjligt. Hur kom jag ens UR? :-) Det såg INTE lika avslappnat ut som den här;




Och när jag googlade efter en bild som den ovan, hittade jag ett verktyg för samma sak. Asså, hallå Klangen! Jag hinner inte göra metallinsekter, kappor eller skålar: Jag måste göra spinn-tillbehör! Andean plying tools och härvträn!! :-D Så här ser verktyget ut:



Genialt!

Det tog halva kvällen att tvinna så nu får härvan och misshandeln vänta. Men jag kan bjuda på en bild på mitt antagligen alltför överspunna garn i "andean bracelet"




Det kommer bli fint tror jag. För att va ett första. Jag hoppas det räcker till ett par muddar. Kanske i daisy stitch?

Spinner




Tjo, nu går det undan! Eller, jag kan iaf STÅ och spinna och behöver inte 'park and draft'-a hela tiden :-) Har bara nåra testar kvar av Kool-Aid-ullen så ska det härvas.

Fråga 1. Hur härvar jag bäst upp det utan härvträ?

Fråga två. Hur mycket garn kan man egentligen låta vara på på sländan. När måste man bryta och börja på nytt?

Fråga 3. Hur var det nu jag skulle koka och misshandla garnet?


Om nån vet, spara mig lite google-tid är ni snälla :-)

torsdag 9 oktober 2008

Självporträtt



Äntligen har jag fått en stund över att blogga mitt självporträtt. (stolen är inte fotograferad än dock, kommer senare..)

Min poäng med projektet var att dels visa att på ytterligheterna av ett självporträtt; att göra en avbild av hur man faktiskt ser ut (fast som babe då, se ovan ;-) samt att göra ett självutlämnade uttryck såsom man känner sig (nedan). Men det var också att poängtera att man kanske inte alltid får vad man väntar sig av sina elever, och att man kanske ska vara beredd på detta. Världen är full av smärta och det hjälper inte att vi blundar.

Det här är första gången jag utrycker mig i dikt och det var riktigt roligt. Jag har innan känt att jag inte får, att dikten är ett forum för poeten, så det var skönt att kunna slå ihjäl den föreställningen.









måndag 6 oktober 2008

Sex lyckor - En olycka

Åh vilken LYCKA, att komma hem och hitta TVÅ paket i brevlådan! Det största innehöll de vackra ullfibrerna från förra inlägget. Deras färgprover stämde riktigt bra överrens med verkligheten. Den Hotta Pinken var iofs ännu hottare live :-D


I det andra paketet låg min PIF från Frisky Frog! ÅH VAD GLAD JAG BLEV! PERFEKT pif för mig! Jag slängde in mina nya Harmony Woods strumpstickset direkt och gladdes åt att slippa plasten.. Och med den lilla stickpåsen till det! Nu kan jag ju bara inte låta bliiiii att deltaga i socktoberfesten! Tack kära Carin, de var jättefina och så BRA :-)






Som om det inte räckte med gåvor! Utan anledning blev jag given dessa små örhängs-drömfångare (ska jag sova med dem på förresten? Eller ska de få mig att sluta dagdrömma så förbannat? ;-) Det var min lilla halvt nyfunna syster som visade sig bära på dessa talanger! Tack snälla Josefin, å gröna var de med! :-)



Jag blir också glad över att ha fått en bra VFU-plats, det gör mig glad att se att det fungerar så bra i en slöjdsal!

Och helt varm i hjärtat blev jag när jag sprang på min gamla lågstadielärare idag, en helt urmysig man, och han säger; är det janette? :-) Det är 25 år sedan vi sågs sist...

Min enda olycka i det här inlägget är min trasiga slända :-( Jag ska försöka fila till det och limma med superlim och hoppas det håller för detta garnet. Sen ska det svarvas egna!


Och sen har jag ju glömt att blogga mina Liesl-muddar vilka gjordes av de sista stumparna i fether&fan pattern som på beskrivningen till Liesl-koftan. Det ska matcha om man är tant som någon sa :-D


*sjunger* Viiiilken härlig DAG ...lalalala, lalalala lala... :-D