torsdag 31 juli 2008

Tillbaka i Lilienthal

Hej hej fran Tyskland. Har just kommit tillbaka till Lilienthal fran fantastiska Juist, där jag lyckades dra pa mig värsta halssjukan. Ser ut att vara pa battringsvagen nu dock. HERREGUD vilken strand de har. 17 kilometer lang! Världens största sandlada tänkte Ivo med sin spann och spade... Nu är han är iväg med pappa och jag hoppades fa en liten blogstund. Tyvärr glömde jag kabeln till kameran sa jag kan inte visa alla disktrasor jag stickat, men det kommer nästa vecka. Har verkligen fatt dille pa dem nu.

Det har under veckan bestämts att jag ska fara till Cuba till hösten, för utlands-VFU. Blir väldigt glad när jag tänker pa det, men samtidigt nervös över hur det ska vara att lämna lillen. Man hör bara de daliga historierna, men nu har jag fatt höra ett par bra med sa... TJOHO! :-)

Ta det lugnt i värmen

/Janette

lördag 19 juli 2008

Adios

Jag far till Deutschland och kommer om ett par veckor igen. Om jag inte säger vilka projekt jag tar med kanske jag t.o.m. får stickat på dem :-)

Lånade en himla najs bok på biblan idag, Fitted Knits. Blev sugen på att sticka flera av projekten däri. Ska se om jag kommer förbi en garnaffär där nere, har hört att de ska va billigare än här.

Och här är den hemska disktrasan som jag hoppas ska vara suverän att torka med :-)/janette

torsdag 17 juli 2008

Stick-vrickad

Alltså, den här Chinese Waves Dishcloth [ravelry] verkar ju vara en bra disktrasa rent funktionellt (har dock inte testat än) men HUGA vilken vrickad stickerfarenhet. Jag stickade fel hela tiden. Det var absolut inget flow i strukturen. Det var som att vricka tungan med händerna. Om jag gör det igen så blir det INTE i bilen och INTE när barnen är vakna och INTE framför en spännande film. Nu ska en virkad kant runt, sen kommer bilden.

Årets julklappar KAN bli disktrasa + hemgjord tvål. Ungarna nappade på idén direkt. Med tvålen alltså...

lördag 12 juli 2008

Sommarstuga utan chans till stickning?

I veckan var vi hos vänner i deras sommarstuga - jättemysigt på dagarna men ett helvete på kvällarna när det tog typ två timmar för barnen att somna... Imorgon far vi till nästa stuga i Värmland för att hjälpa min mamma måla hennes hus, ja, ett hon hyr ut, hon bor närmre vilket ju såklart är bra. Men frågan är om det blir någon stickning?! Jag ta iaf med;

1. Chinese Waves Dishcloth
2. Beathes sockar (bra för då kan jag prova eftersom hon kommer vara på plats)
3. February Lady Sweater

Sen tar jag såklart med nya böckerna :-)
Och så här långt har jag kommit med koftan nu:

Om någon skulle råka vara hemma, inloggad och läsa detta smått meningslösa inlägg så HA EN UNDERBAR VECKA. Jag kommer på onsdag igen. Helt utmattad men lycklig att vara hemma antagligen.

onsdag 2 juli 2008

shop 'til you drop (urk)

Det går inget vidare med köpstoppet. Igår tog vi favoritrundan på stan; 2knit, Strikk, Prickig katt och Ekostore, och jag kom hem med 1 extra fabel till Beathes sockar (de räknas iofs inte), ett limegrönt alpacka från drops, 3,5 Harmony Wood double pointers, en extra tråd till mina 'fickpicks' och lite goa grejjer från Ekostore; rengöringskräm och hårbalsam från Sante samt en burk körsbärsmarmelad (förbrukningart iofs ;-)

Idag kunde jag inte heller låta bli, ("den fanns ju inte på biblioteket") så jag beställde Knitted Babes och EZ Knitters Almanac. Jag är en dåååålig kvinna. Tur att barnen kommer nästa vecka, då har jag inte tid att handla mer!

Men, jag har en underbar sommar måste jag säga! För första gången sen jag började plugga 2003, har jag NADA rester :-) Dessutom har jag haft det fantastiskt roligt och kreativt den senaste terminen, och väntar och längtar efter nästa. Jag förtjänar nog lite hobby-shopping, nu när man tänker på det... :-)