torsdag 6 november 2008

Kappan och February Lady Slaughter

Tidigare nämnd svärmor var med mig nere på Klangen idag, och kunde således fota pågående arbete. Så här långt har jag kommit nu:
Glömde ta en bild på sveas lilla kappa, eller jacka snarare. Det blev tyg över så jag passade på att ta på mig lite mer extrajobb... (vilken idiot jag är... men hon kommer bli jättesöt i den tror jag...) Jag kan berätta att det tog TRE dagar att sy 18 paspoalerade knapphål! DET NI!Jag har också avslutat min February Lady Slaughter, mer känd som February Lady Sweater, Fick döpa om den pga alla ändringarna som jag gjort i mönstret. Jag kan säga att jag ändå inte blev nöjd. Visst, det är ett skönt material detta bamboo/soy-garn, men passformen är inte så snygg tycker jag (hade varit ännu värre om jag följt beskrivningen och lagt ut även över ärmen, huga) Jag skippade det fula hålvarvet och ökade istället när rätstickning blev till slät/mönsterstickning. Men, raglanfördelningen är fel från början i mönstret tycker jag, och överkroppen ser större ut än nödvändigt... Nåväl, den går att använda ;-)
(ovan är x-postat i FLS KAL)

8 kommentarer:

Anna sa...

Kappan är SJJJJUUUUUKT snygg! Så fin! Inte för att jag fattar var 18 knapphål befinner sig, är de på armarna, på baksidan?
Koftan ser finfin ut tycker jag!

Janette sa...

tack, jag hoppas den blir ännu snyggare fållad, fodrad, fick-ad och med knapparna :-)

Jag har tre hål på vardera fuskmanchett och fyra på sveas jacka med, utöver de man ser (två på kragen med)

Mot nya tider sa...

Ja så snygg den är och den färgen KLÄR DIG!!!!! SÅÅÅÅ bra!

Nina-Marie sa...

Herregud vad du är duktig! Svea kommer bli lika snygg som sin vackra mor! See you later!

PetraO sa...

Jag tycker att February är skitsnygg på dig och kappan - den ska vi bara inte atla om, helt underbar!

miastick sa...

Shit vad snyggt- både kappan och koftan! Du är ju helt grym!

kristina sa...

Jag kollade på kappan igår på Klangfärgsgatan och allt såg väldigt fint ut, så den kommer att bli perfekt på dig! Koftan ser, enligt vad jag kan se på bild, jättefin ut. Du får förklara sedan vad det var som inte var bra design i mönstret.

Janette sa...

Tack vad fina kommentarer ni alla lämnar :-) Gör mig glad en sån här mörk och tråkig novemberdag

/J