söndag 25 juli 2010

Bara en ärm kvar


Jag älskar den redan! Jag vill ha den på mig hela tiden! Åh vad jag vill ha sticktid i massor!!

onsdag 21 juli 2010

VM-vinsten har kommit!








Åh vad roligt det var att vinna!! Tack Ninni! Vad snabb du var! Visst gillade jag paketet och särskilt de fräcka vintageknapparna!

/J

tisdag 20 juli 2010

Garnspan på stan...



...resulterade idag i följande skatter:




Puderrosa eskimo till min Modern Garden, numera kallad Pink Garden, eller Hello Audrey tror jag den får heta förresten =)




Hela 40 st yttepyttesmå pärlemoknappar till Coowls-ögonen och matchande större till knäppkanten. Det blir dyrt att gå till knappkarlsson, men å andra sidan har jag fått garnet gratis av min mans mormor...



Nya knappar till Vinellen, men är de bättre tycker ni? Storleken ja, men färgen?

Och så blev det en surpris till Soili, som var en av mina vinnare i Vm-stickningen...

Nu, åter till racerstickningen!

måndag 19 juli 2010

Och nu då?

Fotbollsstickningen är över och jag vann ett pris för min Cherry Vinelle! Woohoo! Priset kommer från Ninni, blir kul att se vad hon hittar på =)

Nu satsar jag på att racer-sticka klart min Coowls eftersom den är snyggast till brunbränd hud. Men det blir även lite frivoliteter däremellan. Men imorgon är det garnspan med morsan, och jag är lite sugen på att testa den grovstickade Modern Garden. Snyggaste versionen har agnessenciel från Ravelry gjort!





Någon som vill mini-kala? Det är ju snart höst... ;-)

tisdag 13 juli 2010

Cherry Vinelle och straffarna

.










Min stora fotboll-stickning, Cherry Vinelle, blev klar förra veckan. Ja visst, den ser ju fin ut såhär på bilderna, men ack vilken besvikelse! Mönstret stämde inte någonstans, lämnade dålig information (bland annat enbart översta knapphålet på en tröja som är stickad nedifrån?!) och ärmarna är för smala i relation till bystmåttet (eller är det mitt begynnande gäddhäng tro? ;-) Hade varit helt ok om det var ett gratismönster (gudarna ska veta att mina egna inte är felfria) men betalar man för det så ska det väl stämma eller? Designern har iofs kommit ut med en ny version, så det är väl kanske ok nu då..

Ska jag byta till mindre knappar tycker ni??

Hursomhelst, efter blockning så tänker jag väl att jag _kommer i_ den iaf, och behåller den nog. Garnet, Cascade 220 heathers, är superbra och prisvärt. Jag kommer absolut köpa mer och skulle såååå vilja att en LYS sålde det! Men jag beställer på nätet, gärna.

En kofta under VM - inte dumt =)

måndag 12 juli 2010

Frühlingswetter



Men först måste jag visa en av ekorrarna som bor på vår gård. Dom är halvt tama nu, så nära kan man gå innan dom springer.















Trots att jag egentligen inte är så förtjust i rätstickning gillade jag den här! Kan tänka mig att göra en större modell i tjockare garn. Jag fastnade på spetskanten med det löste sig när jag använde diagramet istället för de skrivna instruktionerna. Den var ett UFO när spetskanten krånglade, så nu anmäler jag den under UFO-kategorin i VM-stickningen =)

Frühlingswetter - a.k.a Aestlight Shawl av Gudrun Johnston , stickad i Posh Yarn Diana, en present från min kära vän

.

tisdag 6 juli 2010

Oh baby oh baby

I brevlådan igår, låg ett litet fint paket, innehållande denna lilla ljuvlighet!

Två sidor av ljuvligheten:





Jag tog fram det nya tunnaste finaste gula garnet jag köpte i tyskland (de sålde det som näsduks-virkgarn?) och rullade på. Nu ska jag bara avsluta fotbollsstickningarna och sen ska jag leta fram ett lämpligt mönster =D

På bilden finns en tändsticksask i den vanliga lilla storleken, för att demonstrera ljuvlighetens och garnets pyttighet.

TACK underbaraste Anna!!

söndag 4 juli 2010

Äpplet faller inte långt från trädet


Här är en annan sticknerds blogg, nämligen min kära mors =) Välkommen till bloggvärlden lilla mamma!

Snart kommer fler inlägg här på bloggen, jag är tillbaka från semestern men kommer ha tre ungar hemma dagligen så det beror lite på ;-)

/J