tisdag 13 juli 2010

Cherry Vinelle och straffarna

.


Min stora fotboll-stickning, Cherry Vinelle, blev klar förra veckan. Ja visst, den ser ju fin ut såhär på bilderna, men ack vilken besvikelse! Mönstret stämde inte någonstans, lämnade dålig information (bland annat enbart översta knapphålet på en tröja som är stickad nedifrån?!) och ärmarna är för smala i relation till bystmåttet (eller är det mitt begynnande gäddhäng tro? ;-) Hade varit helt ok om det var ett gratismönster (gudarna ska veta att mina egna inte är felfria) men betalar man för det så ska det väl stämma eller? Designern har iofs kommit ut med en ny version, så det är väl kanske ok nu då..

Ska jag byta till mindre knappar tycker ni??

Hursomhelst, efter blockning så tänker jag väl att jag _kommer i_ den iaf, och behåller den nog. Garnet, Cascade 220 heathers, är superbra och prisvärt. Jag kommer absolut köpa mer och skulle såååå vilja att en LYS sålde det! Men jag beställer på nätet, gärna.

En kofta under VM - inte dumt =)

15 kommentarer:

frisky frog sa...

Här produceras det! =) Vilken snygg koft, men jag förstår att du är besviken på köpe-mönstret. Jag gillar knapparna, men är du minsta tveksam så byt. Min erfarenhet säger att den lätt bli liggande oanvänd i något hörn annars.

Tina sa...

Vilken härlig lysande röd färg. Fin bild i rosenbågen.
Hon på Tummelisa berättade att hon håller på att förhandla om att ta in Cascade, så din önskan blir nog uppfylld.

Malin sa...

underbar röd kofta!!!! tråkigt att mönstret inte stämde... jag hade valt mindre knappar, men det är en smak sak tycker jag, jag älskar vintage knappar och hade givetvis satt på ett par riktigt gamla till denna underbara kofta.

PetraO sa...

Baby!! Vilka fantastika bilder på dig och Cherry! Jag håller verkligen med dig om mönstret - helkass! Men snygga blir vi våra Vineller - kanske ett foto tillsammans så småningom, med Mia! Ha det gött! Kramar frå Petra som just nu sitter inblåst i en segelbåt i hällande regn...

Blenda sa...

Jättesnygg, underbar färg på dig också. Jag vet inte vad jag tycker om knapparna. På bilden med rosbågen, ser de kanon ut, lite på håll så där. Tror i och för sig inte att jag skulle ha reagerat på dem om du inte fäst min uppmärksamhet på dem... :-D Men som sagt, jag tycker att den är riktigt skitsnygg!

Garnhumlan sa...

Håller med, en väldigt fin kofta. Gillar bladmönstret fram. Irriterande med mönster som inte stämmer. Bra att bli varnad så att man vet.

Honsomstickar sa...

Den är gudomlig! Tråkigt med mönstret, jag som hade tänkt köpa det och sticka upp. Kanske man ska leta efter nåt annat?

Dödergök sa...

Du är jättesnygg på bilderna och koftan är tokfin men jag förstår att du inte är helt nöjd när mönstret krånglade. Det är inte så kul när man måste börja räkna om själv och sticka om hundra gånger och ha sig.
Jag tycker att knapparna är jättefina till. Snyggt med något som bryter av lite.

Sillen stickar sa...

Grymt otroligt fin blev den:))) Rosbågebilden är otroligt vacker. När jag ser bilderna vill jag sticka en själv, men när jag hör om allt mönsterkrångel tvekas det här. Inte kul alls när man pyntat för mönstret.
Sjalen är oxå superfin! Ha de gott!
Kramar å kramar å kramar f C

Knitarina sa...

Sanslöst fina grejer du gjort! Jag gillar knapparna, men håller med Frisky Frog, är du minsta tveksam -byt så att en så snygg kofta verkligen blir använd!
Sjalen nedan blev en ny favorit!

Tant Brun & Tant Grön sa...

Håller med alla andra om att koftan är jättefin! Du klär verkligen i den röda färgen Janette! Kul att se hur du i alla väder bara fortsätter och skapa! Du är en sann inspirationskälla!

Tina sa...

Koftan är super duper snygg!!
Vill göra en precis likadan...

miastick sa...

Janette, den är ju bara helt fantastiskt underbar! Skitsnygga bilder! Hurra! Jag vill också ha en... Snart så. Till jul eller nåt ;)

miastick sa...

Janette, den är ju bara helt fantastiskt underbar! Skitsnygga bilder! Hurra! Jag vill också ha en... Snart så. Till jul eller nåt ;)

nusse.blogg.se sa...

Vilken vacker kofta!