onsdag 16 september 2009

Halvfärdig

Många projekt på gång nu. Det här är vad jag just nu har framför mig:
Esther-sockarna är påbörjade. Garnet är från carin-högen jag fick med mig från Tyskland i somras. Ren ull men om den är lämpad för sockar vet jag inte. Det känns bra iaf, fin snurr på fibrena, men jag funderar på om man kan lägga in en polyestersytråd i häl och tå för att förstärka?
Här är alla delarna till Pale Betty Bluen som jag blockas och monteras. Undra om det får ordning på dragningarna?

Och slutligen mina hemlösa löv som fick en liten gul avslutning, oplanerat, ett påhitt för att utnyttja hela härvan växtfärgad ull. Nu ska jag bara få bort stearin från garnet och min enda plan är att sänka ned den i riktigt hett vatten, kanske ta klumparna med läskpapper och strykjärn. Har någon något annat tips? Jag och min mamma som färgade garnet minns inte om vi använt stearin för meleringen eller om mamma helt enkelt råkad spilla stearin på härvan :-D

6 kommentarer:

ma sa...

Testa att frysa och bryta loss stearinet och sen stryka. Om du värmer allt är nog risken att det bara smälter och sprider sig.
Fint med det gröna och gula!

Hello sa...

Vad fint allt blir!

Hett vatten skulle jag inte våga testa! Jag skulle gjort som ma säger här ovan. Och läskpapper är säkert bra om man har sånt ;) Jag brukar använda hushållspapper i flera lager.

Annepålandet sa...

Ikke ta sjansen på varmt vann! Gjør som Ma sier: 1. Fryse. 2. Skrap bort mest mulig med en kniv. 3. Stryk med så varmt jern som garnet tåler - med trekkpapir, avispapir (flere lag) eller husholdspapir. Så ergelig med stearin på det fine garnet - håper det går bra å fjerne det!

Det finnes noe som heter Regia Sokkeforsterker, har jeg sett, et veldig tynt garn til å strikke med på hæl og tå. Det finnes sikkert i andre merker også. Så fine sokker - de blir fine til skoene dine!

Evas Passion sa...

Vad fina alla 3...du ar otrolig!!!

Clara sa...

Vad roligt att det finns Esther sockar! De måste jag ju sticka. Koftan och sjalen var också hiskeligt fina, jag vill också sticka allt du stickar!

liene sa...

Supper fint färg på sockorna!