onsdag 19 augusti 2009

GOD JUL

Min julångest brukar komma i augusti. Med åren har den förändrats från den svårare "åh nej nu är snart den jävla norén-julen här" till "har jag alla barnen eller inte och var ska vi vara?". Den har mao blivit mycket lättare till sin karaktär :-) Nu när jag tänker på jul i augusti är det planeringslust och inte ångest jag har. Jag tänker att I ÅR kanske jag kan planera lite stickning till årets julklappar! Vanligtvis brukar jag i december leta små snabba projekt om jag alls får ihop nåt...Kanske är det Rose Reds härliga juliga röda färg som satt fart på tankarna? Den börjar bli färdig och är alldeles underbar. Jag kan knappt bärga mig tills den är blockad!

Hur gör ni? Stickar ni julklappar? Hur välplanerat blir det?

10 kommentarer:

Stina sa...

jag brukar tycka att jag är ute i god tid när jag börjar planera mina julklappsprojekt i oktober. sällan blir det nåt gjort förän i mitten av december och inget blir klart i tid. så brukar det bli varje år och efter varenda jul tänker jag att nästa år ska jag minsann börja tidigare.

nu blev jag lite inspirerad av dig, kanske ska jag ägna några timmar åt att leta upp fina mönster på ravelry, om det sen blir nåt av det får tiden utvisa. :)

PetraO sa...

Man kan säga som så här: Det skulle precis lika gärna kunnat vara jag som skrev ditt inlägg!

Garntrollet sa...

Visst är den rolig att sticka RR? :-) Och det går ganska fort att göra den. Jag ska nog sticka en till mamma i julklapp... Snyggt med en röd!

Jag brukar vara ute i tid med klapparna och förra året blev alla färdiga i tid.

Marie sa...

Planering, vad är det...

Annas garndrömmar sa...

Jag stickar inte till nån annan om jag inte har lust med det. Fast de gånger jag vill (t.ex. som jag kom på att jag ville med rose red!! blev t.o.m sugen på en till nu!) så kan det ändå bli som för dig... att det blir lite stressigt ändå ;)
Ett bra sätt är nog att börja i tid, och att sakerna fortfarande känns roliga och inte som "måsten"!

Linda sa...

Jag brukar sticka julklappar, det är mysigt! Dock börjar jag aldrig i så god tid som jag borde, så mer än en gång jag har jag slagit in ett garnnystan istället för ett färdigt plagg till någon stackars släkting som undrar vad de ska med ett nystan till... :) Men framemot mitten av januari brukar julklapparna vara färdiga. :)

Evas Passion sa...

ja,jag som ar nyborjare vet ej..hoppas kunna virka eller sticka nagot.....

Maria sa...

Haha! Instämmer med Petra! Skulle kunna ha varit mitt inlägg. Min första tanke numera är alltid just: Hur många av barnen är hos mig?

Jag har just börjat på en julklappsmössa faktiskt. Så i år blir det nog fler stickade julklappar. Men jag var tidigt ute förra året också. Hann sticka tre candle flame sjalar och en babykofta. Läxan blev: inga sjalar i julklapp! ÖÖÖrrk. Var less läänge efter det! :)

Strumpstickan sa...

Jag har stickat mössor och halsdukar och allt möjligt till vännerna, men i år ska jag nog bryta ett mönster och sticka något till mig själv:)

Annelie sa...

Jag brukar sticka julklappar. Det skiftar hur många men oftast är jag ute i ganska god tid. Den första för året är färdig men ska jag hinna med så många jag egentligen skulle vilja åstadkomma lär jag få ligga i rejält. Och just där känns det som det stöter på patrull i år.