fredag 28 januari 2011

Sea, Swallow Me


Med denna kofta vänder jag blad.






Sea, Swallow Me - Cocteau Twins (som jag döper alla mina projekt efter nuförtiden :-P

Trevlig Helg!

tisdag 25 januari 2011

Linslusen Noro

Hur många foton kan man ta på den här färgvarelsen? Jag begränsade mig till dessa sex.









Jag brukar inte ta beställningar på stickat. Jag stickar mest på lust och jag stickar för avkoppling. Därför brukar jag inte säga ja, om det inte är något särskilt. När svärmor köper fyra härvor Noro Silk Garden så kan man säga att det är något särskilt, och jag kan inte säga nej till att sticka en halsduk till hennes man. Tillsammans med mina nya dominostickor i ebenholtz var detta en ren fröjd från början till slut. Ni vet vad jag kallar det, ni har hört det förut:

SKÖNSTICKA

:-P

lördag 22 januari 2011

Jadis + When it's Good + Doris



Jag har väntat sååå länge på att kunna fota Jadis, det är helt galet. Idag tvingade jag min nyblivna åttaåring att ta lite bilder, eller, jag mutade henne med godis rättare sagt ;-) Vi körde runt och letade efter en plats som skulle vara åtminstone NÅGOT av en Jadis-miljö...

Och här är hon, koftan jag väntat på att få blogga:











Garn: Drops Nepal

Summering:
Det här var den svåraste koftan jag någonsin stickat. Mönstret var välskrivet och upp till oket var det en baggis, men sen kom den stora utmaningen: att läsa instruktionerna till höger och vänster fram, ärmintagning, axelminskning och halsringnig SAMTIDIGT. Dessutom ligger det förkortade varv i axlarna, för att få den att se isydd ut!

Fascinerande tycker jag, hur någon kan lura ut ett mönster som är stickat utan sömmar, men ändå ser ut som en isydd ärm!! Men passformen blev som vanligt för stor över axlarna och för liten över bysten. Tankarna går till att sticka en liknande, med ett annat spetsmönster, och göra justeringar. Men i det stora hela är jag nöjd, och den är jätteskön att bära =)



När jag ändå köpt massor av godis, passade jag på att dra fram nästa härliga FO: When it's Good








Garn: BC Lucca Fino

Underbart garn! Underbart mönster! Jag gillar avlånga sjalar, och I-cord-avmaskningen är ju bara bäst!! Jag kommer nog sticka fler av hennes sjalar!

Sen kunde jag inte låta bli att flasha nya bilen med. Snöflingan Doris är numer min käraste vägkamrat! En sån liten fräsig ärta hon är! Hurra för ny bil!! Nu ska hon bara pimpas med!!




fredag 7 januari 2011

Roligaste julklappen!



Nu är det ett tag sen det var jul, men jag hade visst glömt blogga den roligaste julklappen!


"Men älskling, Playmobil??!!" Fattar inte skämtet liksom, men ok.


"Ska du inte bygga den? Jo, kom igen nu" Börjar fatta att det är något lurt...



Okej, är det något lurt här, bör det väl ligga i kistan. (hade vart ett snyggt frieri)



"Pengar?" Trevligt.


Oj, det ligger en lapp här.



Pengar till en spinnrock! woohoo! Han hade t.o.m fått rätt märke på bilden!

Nu börjar jag närma mig den summa som ska uppnås =)

onsdag 5 januari 2011

Mitt år i frivoliteter...


...borde det nog hetat istället. När jag samlar ihop stickat och virkat från 2010 blir det en oansenlig hög. Men jag har ju haft roligt på andra håll =)



måndag 3 januari 2011

Nytt år - nya stickningar!



Jag känner mig sådäär sugen på det här inlägget. Inte för att det är något fel på dessa nya påbörjade stickningar, oh nej. Men de två senaste som är blockade och klara, är jag såååå sugen på att blogga istället. Två vackra FO´s som behöver varsitt inlägg. Tills dess visar jag mina pågående, inte helt osköna stickningar. Fina färger och Semillan, som jag stickar babykoftan i, är ju bara ett helt underbart garn. Den övre stickningen är en test-stickning åt min mor, som skriver på ett nytt mönster. Spännande!!






lördag 1 januari 2011

skönstickar igen


Det här är varför jag beställde dominostickor i ädelträ. Med Noro Silk Garden och Noro Striped Scarf blir skönstickningen toppen bra med smidigare stickor oxå. Jag måste alltid ha ett projekt som inte kräver någon uppmärksamhet, med skönt garn och skön feeling. Så jag slipper koncentrera mig och kan istället låta de monotona rörelserna bidra till en slags vaken meditation.

Tack för era shoppingtips! Hoppas dom kommer i lådan snart!

GOTT NYTT STICKÅR