lördag 22 januari 2011

Jadis + When it's Good + DorisJag har väntat sååå länge på att kunna fota Jadis, det är helt galet. Idag tvingade jag min nyblivna åttaåring att ta lite bilder, eller, jag mutade henne med godis rättare sagt ;-) Vi körde runt och letade efter en plats som skulle vara åtminstone NÅGOT av en Jadis-miljö...

Och här är hon, koftan jag väntat på att få blogga:Garn: Drops Nepal

Summering:
Det här var den svåraste koftan jag någonsin stickat. Mönstret var välskrivet och upp till oket var det en baggis, men sen kom den stora utmaningen: att läsa instruktionerna till höger och vänster fram, ärmintagning, axelminskning och halsringnig SAMTIDIGT. Dessutom ligger det förkortade varv i axlarna, för att få den att se isydd ut!

Fascinerande tycker jag, hur någon kan lura ut ett mönster som är stickat utan sömmar, men ändå ser ut som en isydd ärm!! Men passformen blev som vanligt för stor över axlarna och för liten över bysten. Tankarna går till att sticka en liknande, med ett annat spetsmönster, och göra justeringar. Men i det stora hela är jag nöjd, och den är jätteskön att bära =)När jag ändå köpt massor av godis, passade jag på att dra fram nästa härliga FO: When it's Good
Garn: BC Lucca Fino

Underbart garn! Underbart mönster! Jag gillar avlånga sjalar, och I-cord-avmaskningen är ju bara bäst!! Jag kommer nog sticka fler av hennes sjalar!

Sen kunde jag inte låta bli att flasha nya bilen med. Snöflingan Doris är numer min käraste vägkamrat! En sån liten fräsig ärta hon är! Hurra för ny bil!! Nu ska hon bara pimpas med!!
15 kommentarer:

miastick sa...

Woohoo! Jadis är amazing, sjalen är ljuvlig (rätt in i queue:n), och DU är en pangbrud! Tänk att du jobbat så för att få rätt foton till bloggen, jag är impad.

Zooskötare / Zoo keeper sa...

Hej! Koftan är ursnygg! Ursnygg! Och sjalen också! Och bilen! En dröm i svart-vitt! :-)))

Christina sa...

Snacka om superfotograf.....
Sjalen blir det väldigt sugen PÅÅÅÅ

Annabell sa...

Wow vilken fin kofta och vilken pingla du är, snyyyg! Finfin bil att glida runt i oxå!

Ett nystan.. sa...

Fantastisk kofta, fiiin sjal, cool bil, fin modell och duktig fotograf.

Åsa sa...

Du är grym Nette! Och skitsnygg. Och jättesöt bil. Jag blir sotis på allt! :-)
Men sticknovis som jag är undrar jag vad som är poängen med den svåra ärmen som ändå ser ut som en vanlig ärm. Hm, kanske utmaningen som är poängen...

Annepålandet sa...

Så fint, alt sammen! Nydelig jakke, flott sjal, og fin bil! hvordan i alle dager greier du å ha så HVIT bil??? (Min er alltid helt grå - dvs skitten). Flink fotograf har du også!

Anna sa...

Yeah yeah yeah, så mycket snyggt på en gång, blir ju nästan yr!
Heja dig!

Marika sa...

Underbara bilder , fin kofta , fin sjal !

Annika sa...

Jättefina, både koftan och sjalen! Och du och bilen passar perfekt ihop!

Frugan sa...

Åh vilken snygg kofta och sjal! Nu vet jag exakt vad min härva petrolblåa Lucca Fino ska bli :D

(Som Narnia-nörd måste jag bara säga att jag älskar ditt namn på koftan och faktumet att du mutade din dotter med godis (även om det kanske inte var turkish delight!) för att få henne att hjälpa dig! hihi)

Knitarina sa...

Mycket snyggt i det här inlägget!
Koftan var verkligen värd allt besvär - sååå snygg!
Och sjalen!
Och frisyren!
Och bilen!
Många utropstecken, men det gick inte att låta bli..!

Blenda sa...

Koftan, sjalen, bilen, bruden - allt är jättefint! Duktig 8-åring har du också! :-D (Akta dig för att sluta ett godisförbudsavtal med henne bara...)
/Blenda

Clara sa...

Fin kofta, fin sjal och härliga bilder, din åttaåring är ju en riktig mästerfotograf!

Madeleine sa...

Ursnygg! Härligt arbete :D