måndag 30 november 2009

Ibland räcker det...

...med en enda pusselbit för blockningen.



Det här en liten del i mitt egna projekt i garnkursen. Lite kort kan man säga att jag utforskar dimensionerna. Denna lilla spetssjal är stickad i östergötlands ullspinneris pälsull med stickor 1,5 mm!! (Tack för lånet, Anna!)

Nästa variant väntar nu på blockning. Den är stickad på stickor 20 i dubbel eskimo :-P

--------

Och för er som undrat vart jag tagit vägen: Jag har bara väldigt mycket just nu, ni vet, som det blir ibland, men jag har inte gett upp bloggandet, och det kommer mer inom snar framtid! Dock går disco-dansandet väääälidgt trögt, men jag satsar på en come back innan sytyck-träffen :-)

måndag 16 november 2009

Huvudsaken

En av våra uppgifter i garnkursen är att tolka ordet huvudsaken. Jag har gått från hjärna till mössa till mössa med hjärna till mössa med rya och mohikan och kommit fram till att.....


























Huvudsaken är att ha roligt! :-)

onsdag 11 november 2009

EFTERLYSNING!

Efterlysning!


Anna och jag har precis påbörjat vårt examensarbete och söker med ljus och lykta efter slöjdlärare som använder sig av portfolioprogrammet @tt slöjda i sin undervisning.
Kan du tänka dig att bli intervjuad? Gärna vid ett möte om du bor i Västa götaland eller via telefon om du bor längre bort.
Vi skulle bli så väldigt glada om du vill ställa upp och prata om programmet, hur det fungerar och hur just du använder dig av det i din undervisning. Självklart kommer vi att behandla alla uppgifter med största sekretess!

Hör av dig till "fishbonette at gmail dot com" om du vill hjälpa oss!

-

måndag 9 november 2009

Pom-pom Love






Här i strl 34-35. Toffelfrossa is going on!

Kör i nya favoritgarnet Louet Riverstone med en tråd polyestersytråd för slitstyrkan. Kanten och bollen i Viking Superwash.

lördag 7 november 2009

Varför jag gillar mina pom-pom -verktyg

Så här i toffelfrossadagar har jag stor nytta av mina pom-pom-makers. Man minns de gamla dagarna när två pappskivor och låååånga trådar som skulle dras igenom mitten tog evigheter (och alltid trasslade sig för små barnfingrar) Nu finns smidiga verktyg för detta, och nedan visar jag mina.


Först rullar man på garnet på ena halvan. Går snabbt som tusan.




När båda halvorna är tillfredställande fyllda, knäpper man ihop dess fötter




Med nål drar man igenom den bindande tråden, drar till och knyter.




Sen tar man sin spetsigaste lilla sax och snips snips runt om.




Nu kan man försiktigt avlägsna de fyra sidorna.




Så har man förhoppningsvis en söt liten toffel att fästa dem på.




Mönster kommer från underbara Sockpixie och pom-pom-dekoration är ju ett måste, vilket Riot Yarn nog håller med mig om ;-)

Har ni någon smidigare variant? Jag har googlat lite snabbt och hittat Clovers. Den blir jag sugen på att testa. Någon som testat den?

Här ett tips för barn (den blir inte så perfekt rund)

Det här pom-pom-trädet får man också lust att köpa, inte för att bollarna blir så fina, utan för att tanten är så söt :-)

EDIT: Precis som EvaLotta säger så klipper man först och knyter sen :-)

torsdag 5 november 2009

Svårt att sluta

Min toffelcraze har fortsatt lite (mer bilder sen) men jag har i och med mönster-släppet blivit sugen på att testa muddarna i olika garner och färgordningar. Här nedan Drops Silke-Tweed, vilket ger lite samma uppbyggnad som silk garden sock. Har ni några garntyper att föreslå?





Jag har börjat få en del trafik från crochet pattern central nu märker jag. På ravelry är båda mina mönster inte så flitigt använda, men jag har hundratals downloads på PDF-erna. Det förvånar mig verkligen att de allra flesta inte hittat till ravelry än! Hur ser det ut för er andra som har mönster på bloggen?

Disco-benen är hopplöst frusna för tillfället :-/

söndag 1 november 2009

Marry Me Mary


A first version, of course there were mistakes, errata available in ravelry


Download from Ravelry
but don't forget to check errata



For the swedes: TACK för alla era fina kommentarer och feedback! Det blev Marry Me Mary tillslut som ni ser :-)

Hejja blåvitt nu!!!