söndag 1 mars 2009

Blir inte klok på yardage

Mina två härvor sockgarn innehåller 640.0 yards (585.2 m) tillsammans. I etiketten finns ett sockmönster som EN härva ska räcka till. Hur kan då TVÅ härvor inte räcka till dom här???


Dessa har 876 yards angett. Eller tror ni de har angett garnåtgången utan att dra bort resterna som blivit över? Jag har just stickat lååånga strumpor som går ÖVER knät, på mindre än två nystan fabel per strumpa....

5 kommentarer:

Sillen stickar sa...

Hej!
TusenTack för dina gulliga kommentarer på min blogg på senaste.
Jag förstår dig helt att du ger upp på hourglassockarna. De var inte roliga att sticka. Jag tycker de var jättepilliga poch tålamodskrävande. Ugglevantarna är såå festliga och fina. Jag diggar även dina färgval och saker på din blogg. Hoppas det löser sig snart med dina garnåtgångsfunderingar!
hälsningar f Cilla

Annepålandet sa...

Jeg har aldri forstått dette med yardage. To garn kan ha helt samme yardage, og likevel te seg helt forskjellig når de blir strikket av. Garn har visst sin egen personlighet....

Anna sa...

Jag gjorde Monkey (från knitty) i Jitterbug och det räckte perfekt, så nog borde två härvor räcka till knästrumpor. Det är lite tjockare än många andra sockgarner.

kristina sa...

det där med yardage är väl en variant på garnnummer, d.v.s. man anger hur många yard alt. meter det går på en viss vikt. Beroende på kardning och spinning kan sedan två garner vara helt olika i kvalitet och egenskaper, trots att de har samma garnnummer.

Monica Hansen sa...

Snygga strumpor!