fredag 29 juni 2012

På söndag smäller det!!

Från kl 10:00 går det nämligen att anmäla sig till Tor :) Stickfest i Väst drar till Öst och jag hänger på med "Maska av, maska på" - en innehållsrik workshop i uppläggnings- och avmaskningstekniker.




Missade du Grötö eller hade du för långt? Nu finns alltså chansen igen, läs mer och anmäl dig HÄR.



Det ska bli så roligt!!!


torsdag 21 juni 2012

Baby Blue

Baby Blue - ett beställningsjobb. Jag har fast pris men klockar arbetet av intresse :) Bilden visar en timmas arbete.



onsdag 20 juni 2012

Ljuva ull

Mitt paket från World of Wool har kommit. Det var hål i det! De hade genomsökt paketet :/ Ullen hade dock klarat sig och allt fanns kvar. Allt = två 500g custom blend, en ofärgad polwarth-wensleydale-alpacka och en färgad merino-bamboo. Den kommer bli såååå läcker spunnen tror jag!
Sen var det 2x300g BFL i tre ofärgade nyanser, 200g rosa merino och 100g Black Welsh.

SOMMARLOV!!!

måndag 11 juni 2012

Sweater Spin 20??

Det blev ingen Sweater 2011, så jag satsar på 2012. Från början skulle Seestern bli en kofta, men jag ändrade mig, jag gör en tröja istället. Om det blir kort eller lång ärm får vi se när garnet är färdigspunnet.



Precis som med 2010 års spinnprojekt har jag matchat sommarnaglarna ;) Ser ni de små gula hjärtanen däri? ;)

Edit: Hade visst ingen bild på naglarna 2010 här, hade facebookat dom, men här är en bild. Blått och gult, passar ju idag, men vad hjälpte det? *snyft*


fredag 8 juni 2012

Shetland Trio










Kanske inte den snyggaste koftan jag gjort, men jag är hemskt nöjd med att ha lyckats få in min hemmaspunna härva shetlandsull, färgad av Vickevira, i ett projekt. När jag hade spunnit klart den mindes jag att jag hade fått fyra nystan Jamieson shetland som passade perfekt att randa med, både i tjocklek och färg! Det räckte visserligen inte till mer än en bolero, men en bolero blev det :-) Med de grön/gråa knapparna såklart ;)



Jag har utgått ifrån Mary Ann Raglan, men så fort jag lagt upp maskor och fördelat ökningarna så körde jag fritt.


onsdag 6 juni 2012

Tja...

...här händer det inte mycket, men jag har sytt en stickväska iaf :)




Jag väntar på en skysst tagning på Shetland Trio, och är i avslutningsfas på några andra projekt, så kanske blir det lite mer bloggande här framgent :)