lördag 12 februari 2011

Tack för tipsen!

Jag brukade använda den metod några av er föreslog, dvs sticka de räta räta och de aviga aviga i vanlig avmaskning men tyckte det såg slappt och fult ut i bomullsgarnet. Nu har jag testat Jeny's Surprisingly Stretchy Bind-Off och upptäckt dess fördel, men måste säga att det verkligen inte SER snyggare ut. Men, jag har lärt mig något nytt! Tack bloggvärlden!

/J


tisdag 8 februari 2011

Efterlysning

Vilket är ditt bästa tips för att maska av i resårstickning 2x2?

Tacksammast
/Janette

fredag 4 februari 2011

Restgarnssockar rockar



Restgarnssockar rockar. Eller? Jag provade för första gången ett toe-up-mönster (detta) men var inte jättenöjd med hälen. För trångt över fotvalvet, vill ha mer häl. Ändå la jag till ett par extra varv som mönstret sa. Finns det ngn annan toe-up-häl som ger lite mer vidd?

Nöjd är jag däremot med att ha stickat upp hela garnet, tyvärr har jag ingen bild på hur de såg ut när jag stickat dem växelvis på dubbla uppsättningar strumpstickor och en alldeles lagom tråd att fästa hängde mellan paret =)



Så här långt har jag kommit på Månadens Mönster, de ska bli benvärmare till min dotter. Jag måste vara galen som stickar dem fram och tillbaka bara för att få använda nya favoritstickan :-P

torsdag 3 februari 2011

Månadens Mönster


Om jag ger dig ett stitch, vad ger du mig då?

Visst skulle det vara roligt att se vad olika stickerskor gjorde av olika mönster. Samma mönster, olika plagg, olika garn, olika uttryck.

Mönster för mars (men man får börja redan nu) är redan spikat, men aprils mönster föreslår och röstar vi fram tillsammans! Häng på vettja! Det är som strumporna, valfritt, häng på den månaden du känner för det och har lust!


VÄLKOMMEN TILL MÅNADENS MÖNSTER