söndag 31 oktober 2010

Hilary Smith Callis...


...har gjort en fantastiskt vacker grovstickad kofta! Vem vill sticka den med mig? Och vilket garn ska man ta?

Asteria Cardigan på ravelry


Edit: 6 nystan Naturuld skulle funka fint ser jag nu =)

En handfull Halloween...


..var allt den här familjen lyckades uppbringa i år. Vi får ta igen det nästa år.



De här små rackarna är svårskurna. Fingrarna fick smaka på kniven vid två tillfällen. Aj.

Hoppas ni alla får en underbar söndag, utklädda eller ej!

torsdag 28 oktober 2010

Flaming Onion


Det brinner i fingrarna av längtan att sticka i mitt senaste tröstköps-garn. Colinettes mohair i den här färgkombinationen, Ruby Safron, var OEMOTSTÅNDLIG. Mitt vuxna jag sa dock till mig att dämpa den med lite underbar mjuk Malabrigo Worsted i färgen Bergamota. Nu vill jag göra en cowl/axelvärmare och lurar på lämpliga maskor...











När jag upplever de här färgerna, blir det oerhört tydligt, hur man faktiskt påverkas rent fysiskt av färg. Jag får mer energi! Den här tiden på året måste man suga in allt man kan av denna vara.

fredag 15 oktober 2010

Agraffer + stickdejten


Agraffer har varit på tapeten här på bloggen förut, Blue Bell Knoll väntar ju fortfarande på sina (och att bli klar med för den delen ;-). Lustigt nog fick min mormor idén att fråga mig om man inte kunde göra agraffer i frivoliteter till en blus hon sydde på beställning, helt ovetandes om mina nya prövo-objekt =) Hon ville ha mörkblå ombré. Jag har provat i DMCs pärlgarn men det känns helt enkelt för löst spunnet. Får se vad mormor säger om saken...

---


Ni får gärna göra lite reklam för Stickdejten. Det bygger ju på att många är anslutna, om man ska få ngt napp ;-) Vi skulle behöva en knapp men jag hinner inte göra den! Någon?

/J

tisdag 12 oktober 2010

Ikväll deltar jag lite lätt i online stickcafe nr 6. Svea har beställt en Annis, ni vet den som alla stickade i somras. Var inte sååå sugen på den när det begav sig, men nu känns det roligare. Garnet är ett ärvt gammalt acrylblandat och jag slår därmed ett slag för hållbar utveckling ;-) Förövrigt tycker jag det är roligt att använda ett garn som verkligen kan tillskrivas färger SKÄR. Ovanlig nuförtiden ;-)




- mobilbloggat från iNgela, min iPhone

söndag 10 oktober 2010

Stickdejta

Ibland är det svårt att pricka in regelbundna stickcafeer, och ibland får man ju bara lust att stickdejtas. Kanske har det redan uppkommit en liknande blogg, som gått mig förbi, annars är ni alla välkomna att använda den här! Maila mig så bjuder jag in er. Vågar ni inte föreslå en egen dejt så läs den bara och se om det kommer upp något intressant i din stad!



http://stickdejta.blogspot.com/

söndag 3 oktober 2010

Grötö-nöjd



En stickhelg - precis vad jag behövde! Med heltidsarbetet minskar handarbets- (och blogg-) tiden, så det var riktigt härligt att få sitta och handarbeta så länge. Inte ens behöva laga mat! Fantastiskt!

Det blev en del knutar slagna, korset är klart och brudkronan lite mer påbyggd. Lite Blue Bell Knoll och Ice Blink Luck blev det också, men roligast var nog att få prova att spinna på rock! Mitt första försök i en ihoprullad härva nedan =)





Veckan bjöd även på en liten vintageskatt som min mormor så snällt gav mig. Mycket roligt där! Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag är faktiskt sugen på att virka en duk! :-O