söndag 20 juni 2010

Svea Janes











I en romantisk photoshop-watercolor-filter-serie =)

Snabbt härligt projekt som sagt, ingår i fotbollsstickningen. Mary Jane Slippers ballerina style. Och garnet heter såklart Catania, bästa virkgarnet ever!

Nu drar jag två veckor till Tyskland! Glad sommarstickning önskar jag er alla!

lördag 19 juni 2010

Lina Janes


20 min innan kalaset började fäste jag trådarna till dessa. Ibland tröttnar jag på plastgrejjerna man alltid köper till barnkalasen och så gör jag nåt istället. Känns mycket roligare! Men vi hann tyvärr inte med några action-bilder :-(

Mönster: Mary Jane Slippers
Garn: Catania

Grattis Lina!

torsdag 17 juni 2010

El Pipita...

...we love you!!!

Och jag hann med ytterligare en toffla, trots handling och matfix :)







- mobilbloggat från iNgela, min iPhone

tisdag 15 juni 2010

Hermafroditen Kim

1. Malla och klipp





2. Fäll in öron






3. Nåla och sy






4. Klipp bort sömnsmånen





5. Vräng





6. Stoppa





7. Sy igen





8. Dekorera





9. Ge bort




Kim kom till ur ett behov av att få ett objekt för fotografering till instruktioner jag håller på att göra för slöjdverksamheten. Jag tog en gammal loppis-gardin och lite annat skräp och snajsade till den, som ni ser. Den stolte ägaren döpte den till Kim eftersom det passar både kille och tjej och den var liksom både och. Kim bor nu i den stolta ägarens säng.

måndag 14 juni 2010

Svea Janes

Påbörjade ett par tofflor till min lilla flicka, efter att jag råkat klippa sönder dom jag skulle gjort färdigt för ett halvår sen ;-) Det ska vara vit kant och vi får se vilken knapp vi hittar till slejfen.





VM-stickningen är härlig! Tyvärr missade jag två matcher idag, men man måste ju jobba oxå ;-) Imorgon jobbar jag med layouter hemifrån, så då kan fotbollen vara på i bakgrunden, men stickning blir det ingen förrän kvällen =(

lördag 12 juni 2010

En underbar helg







Knit Club Delux kallar Mia det. Jag kallar det ren njutning, inspiration i massor, kärlek, garn och ... mat =)

Vinellen blev en VM-stickning, Petra blev assnygg i sitt före detta UFO, Cilla stickade hur långa varv som helst, Mia flashade läckraste Creature Comforts Cardi och Anna gick loss på frivoliteter. Kan det bli bättre?

Tack för en superduper-träff! Och ett litet extra tack till Petra för den här lilla rackaren! Grrrr




Nu, åter till den spännande matchen!!

måndag 7 juni 2010

Ett urval av pågående projekt

.


Coowls. Owls fast stickad top-down och som kofta.




Liite mer av min Cherry Vinelle.





Och så har jag gått loss med skytteln igen. Tänkte sätta lite pärlor i den här modellen. Här i favoritgarnet, Gestal Eng.

onsdag 2 juni 2010

Postman love

Ytterligare två paket i brevlådan idag, dock inga gåvor utan beställningar, men ack så ljuva =)




Lite nya frivolitets-grejjer, garn i både rätt och fel färg och en ny typ av skyttel som jag är sugen på att testa. Elize från Tatting Ting, där materialet kommer ifrån, slängde oxå med lite polyestertråd för mig att testa =) De turkiska garnerna, rosa och indigo, har jag sen tidigare men lizbeth-garnet är nytt för mig. Ska bli spännande =)


Sen ett tradera-fynd jag gjorde förra veckan; med stickor och garn - ett urval av de bästa beskrivningarna ur ICA-kurirens stickspalt från NITTONHUNDRAFYRTIOSJU!!!! vintage på G =)





En liten nåldyna

.






Här är mitt bidrag i nåldyne-bytet! Det var roligt att få använda frivo-spetsarna till något! Den här lilla spetsen, kallad Gullan, är en enkel men söt liten spets som det även går fint att sätta pärlor i med gott resultat.

Läs mer om nåldyne-paketet hos Tyg och Otyg