söndag 27 december 2009

Julgåvor

Ja, ni vet alla hur lycklig man blir av stickrelaterade gåvor va? Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle blogga den här härvan, eftersom ljuset och den kassa kameran jag har för tillfället, gör färgen rättvisa, men jag får helt enkelt blogga den igen sen.



TACK UNDERBARA ANNA, färgen var helrätt och jag ser så fram emot att få sätta stickorna i garnet!!

Och TACK lilla mamma för de fina muddarna du stickat åt mig!!



Lucky me va?

fredag 25 december 2009

Knutarnas himmelrike

...där befinner jag mig för det mesta nu under julen. Tänk att man skulle fastna så? Nedan lite alternativt julpynt och ett litet örhänge.







Nu håller jag på att slå frivoliteter med tjockt garn. Eskimo. Min uppgift i garnkursen är att utforska dimensioner och det gör jag genom detta.




Skein Queens Johnny Rotten Mitten Kit

Jag vill även flagga för att jag eventuellt går över till engelska nästa år. Som vanligt blir det ordentligt med bilder och inte så mycket text, så jag hoppas behålla många svenska läsare ändå.

tisdag 22 december 2009

Det är roligt...

...att mitt i vintern få en leverans med frivolitets-prylar i florida-somriga färger!




Det är också roligt att ge bort saker mitt i vintern, som är vintervarma.


onsdag 16 december 2009

Julklapps-muddar och mera frivoliteter

Idag passade jag på att fånga det ynka lilla ljus som kom in från fönstret för lite fotografering. Inga fancy bilder, men det här är lite smått vad jag gjort det senaste (bland annat ;-)







Muddar i Louisa Hardings Grace Silk & Wool. Garnet kändes väldigt lyxigt och härligt men jag är besviken. Helt plötsligt kommer en tjockare spunnen länga som inte passar in! Så ska det inte vara i dyrt garn! Antingen jämt spunnet eller medvetet ojämnt spunnet! Sen passade det inte perfekt till min modell heller, det röda fläker över lite för mycket i det vita. Men i det stora hela blir de snygga och juliga tycker jag, särskilt när de tittar fram under någon svart ärm eller så...









Twin leaf fingerless gloves gjorde jag om till ett par muddar. En variant till kommer, då med avslutning på bladraden med två bladtippar. Men här släpper jag bara repeaten och slätstickar, som på mönstret. Rolig och snabb att sticka!


Och min träning i frivoliteter fortsätter! Nedan Gullan med pärlor och ett par örhängen som fick vara mitt bidrag i dagens julklappsbyte. (Själv kammade jag hem ett ursnyggt halsband gjort av gamla cykelslangar! Känner mig som en riktig vinnare :-)





lördag 12 december 2009

A Stitch In Time

A Stitch In Time damp ner i brevlådan igår. Denna underbara fantastiskt inspirerande bok, väl värd varenda öre! Vilket jobb de har lagt ner!

Jag blev direkt sugen på att börja med en av modellerna! Det finns många fina, men inte alla skulle passa mina former. Dessa fem tror jag kan funka dock.












Men hur sjutton väljer man???


Först är det garnkurs iofs, så jag har lång tid att grunna på det! Vad tycker ni?

söndag 6 december 2009

Rose Red Copy

Oj jag kom på att jag glömt blogga Rose Red-kopian jag snavade över på indiska förra veckan. Där hänger den i sin spöklika akryl-skepnad och ser knepig ut. Jag tog ett snabbt kort med mobilen och skämdes å Indiskas vägnar när jag gick därifrån...



Vilka töntar va?

fredag 4 december 2009

A tasteful of pom-pom




Strl 36-37. Riverstone såklart, och lite Finull. Smakfulla nordisk-design-aktiga färger, för den som gillar det ;-) Inga action-bilder tyvärr :-(

Annars laddar jag inför comebacken på Söndag.

Trevlig helg!

onsdag 2 december 2009

Super-priser


Jag vill jag vill jag vill, vinna det här fina juliga garnet från Stickfrossa

Och jag VILL så hemskans gärna vinna patchen från Sillen!!!


Frivoliteter

Jag måste bara expressblogga min senaste kärlek. Jag har börjat slå frivoliteter och det är en så härlig upplevelse! Det var LÄNGESEN jag kände att jag var nybörjare i garntekniker. Visst, mitt stickande och virkande har utvecklats en hel del och jag lär mig nya saker hela tiden, men att få vara HELT nybörjare på något är en underbar känsla!




Igår kväll i soffan satt jag och fick snurr på tekniken. Det resulterade i en första liten spets, beskrivningen heter "Gullan". Fint va? :-) Jag är biten, så det kommer mer!