söndag 31 maj 2009

Grattis lilla mamma!

Idag fick min mamma ett örhänge från metallkursen. Bara på bild änsålänge, det ska redovisas i skolan först, och vi träffas inte förrän om ett tag.




Jag fick en kram och nöjet att gå på liseberg med gullungarna ;-)

fredag 29 maj 2009

Shakti-freaks

Dialog mellan mig och min son:



- Mamma, KAN jag inte få ligga på spikmattan ikväll?

- Visst, men du får ligga i sängen då, ifall du somnar på mattan (han har en loftsäng, inte lätt att få upp honom där när han väl somnat...)

- Men jag SKA inte somna mamma, jag LOVAR. Jag kan inte ligga på madrassen för då känner jag inte piggarna!

- Okej, men du får lova att inte somna då...


En kvart senare;






Vi är tre shakti-freaks i vår familj. Jag, min man och åttaåringen. Om du inte har skaffat någon än så gör det. Den är VÄL värd sina kronor! Jag vet inte hur jag skulle klara broderiet nedan om jag inte kunde spänna av nacken på den mellan trådbytena....

Godnatt bloggvärlden

/J

En liten sneak-peak?

Jag ligger efter med påfågelprojektet, men det börjar allt ta form. Här är en liten smygtitt på pågående arbete...



torsdag 28 maj 2009

Buttercup KAL

Tänk, det blev en riktig KAL av den :-) Medea var så snäll och satte upp en blog så ansluten er, kärt folk, som vill sticka buttercup.

Vi stickar Buttercup

(jag har skrivit ut en strl L,XL,XLL i onödan men postar den gärna till den som behöver, maila mig bara)

Kom igen nu, du vet att du måste va me ;-)

/J

onsdag 27 maj 2009

Tjoho!

Det verkar som om vi är flera som vill buttercupa :-) Mini-KAL är officiellt igång då :-) Vart ska vi posta när vi är klara då?

/J

Nya topen

Jag skulle ju in i en fas av AVSLUT men efter mitt första nu, 3 hour sweatern, så kan jag bara inte låta bli att starta nytt! ÅH VAD JAG ÄLSKAR MIN HOBBY! Tjohoooooo :-D

Så, jag har dessa framför mig;



Jag tog fram dom för att jag ville mini-KALa med Medea och sticka en buttercup. Nu har jag fått lite andra topar i sikte. Vilken kunde det annars bli?

Rusted Root? Kanske lite grov masktäthet för mitt garn...

Maud? Läknen ger inte så snygga bilder men kolla fler på ravelry, den är verkligen jättesöt!

Har någon något annat läckert att erbjuda?

Jag är iofs rätt sugen på buttercupen... ;-)


------------

Apropå något helt annat håller jag nu på att scanna alla broderierna från Cuba. Det får bli en följetong längre fram.

Och MISSA INTE min väns HELCOOLA bilder från sin klädkurs!!!


På återseende :-)

tisdag 26 maj 2009

Att blogga ett par hjärthängen

heartrings01


Ja, inte är det lätt, men de blev jättefina tycker jag och jag ska göra fler! Näst ut ett par rosa :-) Samma mönster som sist.

Lockar inte dessa till en PIF så säg? ;-)

Tävling

Klart man vill vinna Mias amigurumibok! Här tävlar man!


måndag 25 maj 2009

Pay It Forward


Tjoho, det är dags för PIF igen! Jag har antagit Annes PIF, och därmed kan 3 bloggare anta min.

Minns ni reglerna? Man signar sig på ett PIF-upprop (såsom detta) och sen gör man ett eget på sin blogg. Man ger tre platser, och de ger i sin tur tre platser (se schema i bilden ovan, fantastisk film för övrigt) Sen har man 365 dagar på sig att ge någon något man gjort själv. Det ska bli så roligt!!


/Janette

lördag 23 maj 2009

3 hour sweater

Detalj.




Skrynklig.



Trots ett misslyckat resultat försöker jag se glad ut. Tröjan lägger på mig fyra kilo och man måste bära den med linne under. Vilket jag iofs fattat efter research på ravelry.





Fotografen skojar med mig så det lyckas ändå att se glad ut. Men den där knappen får nog bytas ut. Inte rätt modell för modellen, den viker sig så fult...




Okej, nu räcker det hörde du...





Jag har använt fyra nystan Rowan 4-ply och ett extra för den röda färgen. Det tog mig 10 och en halv timme om jag räknar allt pysslande runt omkring själva stickandet. Gjorde om beskrivningen bara lite lite, rörde inte maskantalet men stickade allt på rundsticka, gillar inte att sy...

BLÄ, jag är INTE nöjd. Kanske funkar som värmande undertröja eller nåt.

---------------


Vad roligt med så positivt gensvar på mina stickbroscher!!! Kanske måste jag ha en liten tävling framöver? :-D


/j

torsdag 21 maj 2009

Knitting rules!

Får jag presentera mina Knitting Rules-broscher?









Mässing, plastemalj och svart nagellack till linjerna. Stenlim för att fästa broschplattan bak.



Vilka roliga gissningar jag fick på förra inlägget! Många servettringar där! Men jag kan avslöja att så är inte alls fallet. Det här är en slags ljussläckare. Modellen har jag sett i Tyskland och här verkar inget veta vad det är. Lustigt va? Hursonhelst så släcker man genom att nypa till veken och fördelen med detta är att det inte ryker en stund efter. En nackdel för oss som gillar doften av släckt ljus visserligen...

Tack också för era fina komplimanger om min mackapär *rodnar lite*

/J

tisdag 19 maj 2009

Gissa objektet

Är det någon som vet vad den här är till för? Jag vet vad den används för eftersom jag gjort den, men jag vet inte vad den kallas. Någon?











Får jag säga att jag är utomordentligt nöjd med dekoren? Jag gick verkligen loss på etsning i den här metallkursen :-)

söndag 17 maj 2009

Metall-uppföljning

Minns ni den här?




Den blev till ett örhänge för kulturtanter (ni vet de som tycker om att bara ha ett ;-)





Och de här små pluttarna?




De blev etsade....




Och emaljerade....





Den stora sprack av någon anledning men det gjorde inget för den var ändå överflödig....





Och ihopsatta med lite skrot från smyckelådan :-)










Och vet ni? Nu har jag kommit på att man kan dela upp skärmen, visa Byggare Bob eller något annat youtubigt på ena sidan och blogga på andra sidan! Med tvååringen på knät naturligtvis... ;-)

onsdag 13 maj 2009

söndag 10 maj 2009

I ♥ mina bästisar + mannen

Mina bästisar har nyligen fyllt år. Jag har legat sjuk länge, men lyckades ändå knepa ihop något. En gavs igår och en idag. Och det första övningshjärtat fick min älskling i en av hans favoritfärger.



















Hur kom jag på detta då? Jo, jag ville ha något litet projekt att komma igång med lite amigurumi. Behöver verkligen öva på virkbeskrivningar. Jag hittade det här lilla hjärtat och idén till halsband föddes. (faktiskt oxå örhängen och det kommer förhoppningsvis...)

Visst blev det bra presenter till bästisar?

/J

lördag 9 maj 2009

Min vinst har kommit!



Har ni någonsin sett några vackrare grytlappar än dessa? De harså fina färgval och känns supersköna i handen. TACK Anne för de fantastiska grytlapparna! De gjorde mig verkligen glad!!! De är såååååååååå fina! Det blir bästa platsen i köket för dom! Och ja, jag lagar mat :-D


Och så vänder man på dem och oops! Ett annat mönster och andra färger :-)




Jag ser oxå att Anne har gett mig fina komplimanger på sin blogg, det är så härligt att få ifrån en person som själv håller på och gör så fina saker. Precis som så många av mina besökare här! NI är så inspirerande alla!!

Jag hade sagt att jag skulle ha tävling vid 20 000 besökare tror jag, men lyckades inte med det. Jag har bestämt mig för att ha tävling när jag har något fint att lotta ut helt enkelt :-)

/J

fredag 8 maj 2009

Plåtkruka

Inledningsobjektet på metallkursen.


Några studenter på slöjdlärarutbildningen har setts idka brutal-slöjd. Nu var det min tur. Jag hamrade och bankade och nitade och svor. Ut kom denna kruka. Blixtbilden förstör hela intrycket som vanligt men jag ska försöka komma med en vackrare när den är planterad.



Eftersom jag har nästintill svarta fingrar får min man plantera nåt fint i den, men tanken är då att något ska klättra upp för svärmors-tungorna och det som planteras i 'framluckan' ska hålla sig på plats, möjligen hänga över kanten.

Förövrigt väntar jag fortfarande på att antibiotikan ska sätta fart. Med bihåleinflammation bör det väl inte ta mer än fyra dar?

/J

måndag 4 maj 2009

Sjukling


Tack alla vackra människor för era fina kommentarer! Nu senast om mina clessidras men tack också för alla kommentarer som jag aldrig kan besvara (eftersom den här bloggertjänsten inte har skaffat en skysst tråd-svarfunktion än...) Det är så härligt att få feedback på sitt arbete!

Jag är APSJUK. Den sitter i hårt den här gången. Och jag har såååå mycket att göra på skolan. men i feberyran kom en fin idé till metallkursen iaf ;-)

/Janette