torsdag 13 november 2008

Möbius, cowl och Goodbye

Kära blogläsare,

Innan jag far till den kommunistiska diktaturen Kuba, en ö benämnd som himmel och helvete, vill jag lite snabbt visa er de nervös-stickningar jag ägnat mig åt de senaste dagarna.

Nummer ett ut är svärmors möbius som inte riktigt hann bli klar. Det går förbannat trögt på den här dumma discostickan från Drops. HADE jag haft ett par Harmony Woods Interchangable i strl 9 mm hade det här problemet varit betydligt mindre. Men så är det.




Nu ska bara en liten bit till stickas och en kant av hålvarv ska göras.

Nummer två ut är min tröststickning (*måste bara börja sticka i det det rosa garnet, det går smidigare och verkar således lugnande för själen. Och för att jag då kan stoppa i en SKÖN sticka*). Det blev ingen möbius utan istället valde jag att prova Ridged Lace Cowl. Kul att sticka och fort går det. Och så får jag ju nöjet att se min vackra stickmarkör varenda varv :-) Jag har minskat några 'pattern repetitions' och kommer antagligen inte göra alla repetitions på höjden. Mitt garn är ju lite tjockare...




Bägge måste slutföras när jag kommer tillbaka. Nu väntar X2000 till STHLM C. Sen sju timmars natt-väntan på Arlanda, flight till Madrid och efter 3 timmar där kommer den stora flighten till Havana, Kuba. Vi beräknas landa vid åtta lokal tid så jag hoppas jag kommer få en säng vid midnatt på fredag...

Ha det bra. På Kuba finns ingen direkt tillgång till internet så räkna inte med att jag dyker upp.

onsdag 12 november 2008

Mera Cuba

Karin, min reskamrat, har kommit med den eminenta idén att vi ska göra en broderidagbok över resan. Jag packar således mina mouliné, pärl och lingarner. Men det gapar lite tomt i ryggsäcken (??!!) och jag undrar om jag kanske kan få plats med fyra nystan sockgarn och sticka German Stocking.




Tror ni att man får någon tid till sånt? Alltså, jag tänker, jag åker utan mina tre barn, jag borde ju ha all tid i världen eller? :-D Men sockar på cuba?

Imorgon kväll åker jag....

söndag 9 november 2008

Örhänge

Möbiusen hann inte bli klar riktigt, men jag hann böja till ett örhänge till svärmor iaf :-) Pärlan hittade hon på, men guud, vad heter den där pärl/klädaffären på vasaplatsen nu igen????



Svärmor är av den sorten som gillar att bära ett stort örhänge i ena örat. Kulturtantsfenomen? Hon har jobbat i biblioteket.... ;-)

fredag 7 november 2008

Cuba



Om mindre än en vecka åker jag till Cuba. Jag är mer än nervös kan jag säga. Jag vill inte vara ifrån mina barn och jag är inte på humör för äventyr. Egentligen vill jag helst bara ha semester, men i en kommunistisk diktatur med dålig tillgång på mat ser inte utsikten för detta god ut...

Jag kommer göra utlands-vfu (en form av utlandspraktik för oss lärarstudenter kan man säga) och har försökt hitta kläder som ser respektabla nog ut för att besöka universitet och skolor. Inte ens second hand har kjolar att hitta nu så här vintertid. Till slut fann jag en töntig en för 175 spänn. Begagnad alltså. Vad gör man inte för att passa in?

I en annan tid hade detta glatt mig väldigt. Just nu känns det inte alls som om det är läge. Blir bättre när man sitter på planet kanske?

Bilden länkar till en artikel om orkanen Ike

torsdag 6 november 2008

Kappan och February Lady Slaughter

Tidigare nämnd svärmor var med mig nere på Klangen idag, och kunde således fota pågående arbete. Så här långt har jag kommit nu:




Glömde ta en bild på sveas lilla kappa, eller jacka snarare. Det blev tyg över så jag passade på att ta på mig lite mer extrajobb... (vilken idiot jag är... men hon kommer bli jättesöt i den tror jag...) Jag kan berätta att det tog TRE dagar att sy 18 paspoalerade knapphål! DET NI!



Jag har också avslutat min February Lady Slaughter, mer känd som February Lady Sweater, Fick döpa om den pga alla ändringarna som jag gjort i mönstret. Jag kan säga att jag ändå inte blev nöjd. Visst, det är ett skönt material detta bamboo/soy-garn, men passformen är inte så snygg tycker jag (hade varit ännu värre om jag följt beskrivningen och lagt ut även över ärmen, huga) Jag skippade det fula hålvarvet och ökade istället när rätstickning blev till slät/mönsterstickning. Men, raglanfördelningen är fel från början i mönstret tycker jag, och överkroppen ser större ut än nödvändigt... Nåväl, den går att använda ;-)




(ovan är x-postat i FLS KAL)

tisdag 4 november 2008

Möbiusar

Svärmor är i stan och så fint som hon putsar fönster så MÅSTE det bara stickas något! Ja, ni vet vad jag menar va? :-D

Hon ville gärna ha en möbius-variant och på Deisy Design hittade hon två nystan Inka från Drops. Jag hittade två nystan ljusrosa Debbie Bliss Donegal Chunky Tweed (färg finns ej på bild) och tänkte jag kunde behöva en med :-) Kan hända gör vi hålvarv med Inkan som i den här :




Kanske göra något liknande den här med tweeden? Inte så mycket axel bara...


Tyvärr har jag ingen bra bild på garnerna förutom länkarna ovan då...